Saharasand i molnen idag

Lite konstigt dagsljus idag då molnen var väldigt bruna. Men vi hade tur att de svpt förbi oss innan vi steg ut i morse. Men Mackan hade ett lätt brunt täcke på luggen.

Det kanske inte syns så bra på bilden men brunt är det och jag läste att i grannbyn hade det kommit mer sand. Vi har alltså haft sydliga vindar om än inte så starka. När JR kom hem efter att ha köpt dagens bröd hade han bruna stänk på hjälmen. Men som sagt så har vi haft uppehåll här idag. Jag har vipplat och JR kapat järn och brädor ute. Assistenten Turbo har varit med hela tiden.

Jag tog en paus i vipplandet och kastade tiger med henne vilket uppskattades. JR var väl lite tråkig vissa stunder antar jag. Temperaturen har varit acceptabel och rört sig kring +17 så vi klagar ändå inte.

Kuma har hållit mig sällskap när jag vipplat. Han har kunnat gå ut när han haft lust då dörren varit öppen. Men är man en soffpotatis så är man eller hur?

Vi har bestämt oss för att behålla Mackan några år till och det under förutsättning att vi kan regga om honom. Vet inte om det går men vi ska ändå försöka. Så nästa gång vi kommer till Sverige kanske vi har franska plåtar på honom. Då slipper vi besikta honom i Sverige för det har vi ju gjort här. Men av någon anledning så gäller inte den besiktningen i Sverige men i övriga Europa gör den det. Känns lite som att Sverige börjar bli ett bananland i vissa avseenden. Varför skulle franska bilbesiktare vara sämre än svenska?

Ikväll ska vi åtnjuta vår middag tillsammans med delfinalen av mello. Något som är bra med Sverige ändå.

6 svar på ”Saharasand i molnen idag

  1. He he, bananland, bästa ordet jag hört om Sverige på länge 😀

    Usch ja, den där sanden … har inte märkt av den ännu just där jag bor nu, men i gamla lägenheten då fick jag skura balkongen och fönster rätt ofta(lägenheten låg på 8:e våning, skönt att slippa den nu), det blev ju bara geggamojjsa när man rengjorde.

  2. Här hade det kommit mängder med sant över hela stan igår när vi klev upp, men himlen var alldeles blå. Märkligt… Annars brukar vi få sandregn lite nu och då. Tur vi kan spola av terrassen och slipper skura.

    Ha en fin söndag!

Lämna ett svar