Någon var uppe tidigt idag

JR körde till bilverkstaden i byn för att byta oljefilter och olja i Mackan. Vi andra sov vidare utan problem ska jag säga. När JR kom tillbaka med färska baguetter så somnade även han om så det blev en sovmorgon. Lika bra det för vädret var inte speciellt häftigt. Lite kall vind tyckte vi trots +16. Men när solen gömmer sig bland molnen är det rätt kyligt.

Kuma tycker inte om att Mackan är borta och när sedan JR kör iväg med teslan så blir han ytters konfyst. Såhär ska det inte vara om dagarna anser han. JR fick sitt svenska bankkort med DHL idag och de tutade när leveransen lämnades i brevlådan. Sedan har han haft en del jobb med att scanna och få fram alla papper vi behöver till vår deklaration här nere. Vi har tagit hjälp av en svensktalande advokat för det ska vara rätt krångligt första gången man gör detta. Gråhårig blir man ändå så det behöver man inte odla i förtid.

Det blev ingen öppning för klipperian idag då JR kände att det var lite väl kyligt. Han får väl tukta lockarna någon dag till då. Men det är inte hela världen.

Så dagen har förflutit med en del administrativt och JR fick inte hjärnsläpp så det ska nog bli bra.

Funderar på att kanske stoppa ner lite tulpanlökar här till hösten. Först ska jag köra B&D genom gräset och sedan stoppa ner lökarna. Tror att det hade muntrat upp såhär års. Lilla blomman behöver sällskap tycker jag och jag älskar ju tulpaner så…

Idag fick vi ett tantdagis hem. En reklam med trädgårdsgrejor och växter. Gissa vem som satt och gnuggade händerna. Äntligen är det dags att plantera mera. Hoppas att jag hittar en ny pelargon till krukan vid Leo och fina klängväxter till pergolan på fram sidan. Men Vi ska fram för allt köpa mer pinnar i morgon. Sektion tre ska byggas inom kort. Vi ska även ner till Portiragnes och inhandla fästingmedel till hundarna och nässpray till JR. De har ett väldigt effektivt sådant där så JR vill dit. Sista anhalt på väg hem blir vår 34:a som gör reklam för nya växter. Jag tar plånboken med mig.

Alltså en liten tur i morgon för oss igen då.

5 svar på ”Någon var uppe tidigt idag

  1. Visst är det så … +16 ska vi inte klaga på, men fy vad kyligt det känns när inte solen står på 😀
    Tulpanlökar?! Är tiden inne nu att plantera dem? Jag är sugen på det, då mina andra blomfröer inte vill gro sig… jo, ett frö kanske av hundra 😀 Dock jalapenofröerna växer mer och mer, peppar peppar ta i trä 😀

  2. Vi har ett juridiskt ombud som pratar ren svenska (norrländska alltså, han kommer från Umeå 😉 ). Det är perfekt att kunna prata sitt eget språk när man ska tampas med myndigheter 🙂

  3. Härligt med sovmorgon, kan aldrig underskattas.
    Så bra med svensktalande hjälp så allt blir rätt vid deklarationen.
    Det var ju perfekt reklam till dig.

Lämna ett svar