Onsdagstur

Tråkväder tyckte vi och JR steg upp vid halv tio för att gå bort och hämta hem Mackan. Med baguette i handen kom han hem och där stod vår fina nyservade husbil på plats. Nu hade de bytt både det ena och andra och förklarat för JR att det var åtskilligt av Saharasand i motorrummet. Lite kostar det men nu kan vi köra omkring i trygg förvissning om att ingen sand ska stoppa oss.

Efter frukosten som jag förberett med nykokta ägg och kaffe, gav vi oss ut på vägarna. Först skulle vi ju ha lite fler pinnar så det blev vägen mot Narbonne och Brico Depå.

Korsade floden Orb i vanlig ordning och den ser lite trist ut den också i detta väder.

Kör ju förbi flera vingårdar när vi är ute och åker. Nu verkar de flesta vara klara med förberedelserna inför denna säsong. Allt ser så prydligt ut och nu är det bara till att växa upp då.

Växtligheten i dikena och kunde ana blommor i kaktusarna. Lite annorlunda mot vad som växer i svenska dikesrenar.

Efter inköp av nya pinnar hamnade vi i en bilkö och kunde bara ana Beziers i fjärran. Vi hade en del inköp kvar men kände ingen stress. Vi har ju hela dagen på oss.

Blinkande ljus och polisbilar. Kan det vara en olycka? Vi närmade oss sakta då polisen dirigerade fram bilar i en fil.

Ojdå, det verkar som att en lastbil har vält och ligger på sidan.

Jobb pågår och lossning av vad det såg ut som jord. Nu slutade jag fota då det inte är tillrådigt att fota poliser för det var en hel del sådana här. Hoppas att chauffören klarade sig utan skador.

Det tog inte så lång stund innan vi korsade Canal Midi och var på väg mot Beziers.

Vi skulle ju till Portiragnes och köpa nässpray som JR funnit fungerar superbra. Men innan vi kan köra till pharmacian måste vi runda rondellen för att komma på rätt sida. Kör man rakt fram i rondellen så kommer man till hundbadstranden men det lockade inte idag.

Efter inköpen bar det iväg mot Beziers igen. Vi kunde se att man planterat massor av nya plataner vid kanalen så snart blir den lika lummig och fin som innan parasiterna förstörde träden. Så mysigt att åka här tycker vi.

Jag hade ett önskemål att vi skulle stanna vid 34:an på vägen hem. De har både alpackor ,åsnor och hästar på sin gård. Det var ett lyckokast för jag fick precis vad jag önskat.

Gissa vem som är själaglad idag? Blåregn och vi köpte de två sista plantorna av de blå. Det fanns rosa och vita men endast två blå kvar. I morgon blir det plantering av ska ni tro.

En lyckad dag för oss båda även om inte JR fick tag i de kalsonger han älskar. Men man kan inte få allt på samma dag.

2 svar på ”Onsdagstur

  1. Det var en trevlig tur att hänga med på förutom olyckan då.
    Blåregn är så fint tycker jag.

Lämna ett svar