Här vare förkylt

Det straffar sig att sitta ute i blåsten har jag nu fått erfara. Min näsa rinner som värsta niagarafallen och jag nyser. Vaknade i morse med totalstopp i näsan och efter att i mitt tycke snutit ut hela hjärnan har det runnit på hela dagen. Kommer att gå omkring med en liten söt röd näsa några dagar nu. Tur att JR köpte ett nytt paket med hushållsrullar igår, för här går det åt papper ska jag lova. Trodde först att det var pollen då den säsongen startat här med trädpollen och då det blåst en del så kan det faktiskt vara det.

Men här vilar inga ledsna själar utan vi har hittat saker att fylla dagen med. JR körde iväg efter frukost och vaxade bilen på vårat fördömliga tvättställe i byn. Helautomatiskt och så praktiskt. Så nu står Mackan och riktigt glänser på gatan.

Jag körde min yoga i vanlig ordning. Här fuskas det inte utan tio minuter varje dag eller så är det en kvart. Jag tar inte tid. Sedan traskade jag och hundarna ut för att ge fåglarna deras mat. När det var gjort började jag att klippa ner bugganvillan (ursäkta felskrivningen men det är med avsikt). Sedan planterade jag de nya bignonia som jag köpte igår. Lägg nu märke till att det inte är felstavat. Tack snälla dam i Murviel som tipsade mig om den växten.

Jag har stora förhoppningar om dessa två spretor. Så ser de ut just nu minsann. Men de ska blomma från juli till september med fina orange blommor. Jag ser fram mot det.

Så vad skulle jag göra med de stackars krakarna som inte pallar blåst och kyla då. Jo, efter nedklippning ska de få bli trädkramare om de nu vill det. Här kastas inget om det inte är nödvändigt.

Där vid det döda trädet som håller mina tvättlinor har jag tänkt att något ska få krama om den stackars stammen. Men först måste JR hjälpa mig att rensa bort allt ogräs så jag kan plantera mina små vänner. Sen får vi se om de kommer att trivas i den lugna vrån.

Eftersom det kom en regnskur så tog JR in sin nya leksak för att montera ihop den. Den kommer att bli bra att ha tycker vi.

Jag tycker inte om när JR går upp på stegar flera meter och denna apparat eller maskin kan göra att han kan stå nedanför på gatan och klippa vår häck som börjar bli lite väl stor. Nu har den fått sin plats ute i verkstaden och jag slipper hoppa häcklöpning över den här inne.

Ja, så fick vi fredagen att fortgå. Inga problem att hitta saker att göra. Jag har dessutom tvättat en maskin med kläder och hängt dem i dressingroom. I morgon är det lördag och vi hittar säkert på nya saker att göra då.

8 svar på ”Här vare förkylt

  1. Hoppas dina nya växter kommer att bli fina och sedan klarar vintrarna. ”Krakarna” kommer kanske att gilla att bli trädkramare.
    Nästäppa är inte alls roligt men det går väl snart över.

  2. Hoppas näsflödet har slutat nu! Det är klokt att undvika stegar så mycket det bara går. Smart att köpa en sån där mojäng 😀

    Ha en braig vipplardag!

  3. Här är pollensäsongen hela sommarhalvåret, dessvärre. Det värsta är att jag har allergisk astma som gör det tungt att andas när jag är närheten av pollkenbärare.

Lämna ett svar