Solig och blåsig söndag

Sov bra inatt då jag pumpade in nässprayen innan jag lade mig. Rena kanaler är a och o för sömnen. Men jag hade åtskilligt med slem i halsen när jag vakande och efter lite hostande kändes det bra igen. Nog med pollenproblem som inte är så roligt att läsa om.

JR cyklade till bagaren i morse och träffade på Monsieur C och de bestämde träff på onsdag morgon för diverse pappersarbete hos Mairen. Jag gjorde ordning för sen frukost och när vi ätit den var det dags att byta lakan i sängen. Vår lilla tös verkar vara på väg ut ur löpet men jag bäddade med röda lakan och handduk för säkerhets skull. Hundarna var glada att vädret var så fint.

Detta foto är taget på eftermiddagen då det är skugga på vårat trädäck. Jag vattnade alla våra växter på framsidan. JR tar hand om baksidan och idag var jag glad för det då det blåste lite väl mycket där. Först gjorde vi rent golven i vanlig ordning. Det tar inte så lång tid men med en löptik är det en del fläckar i dessa dagar.

På framsidan av huset hade vi det betydligt lugnare och det var skönt att sitta i solen en stund med en god b-vitamin i handen. Jag har idag en väldigt fin röd näsa och läppar som smörjs med läppbalsam som JR köpte till mig på resan ner hit till vårat nya hem.

Igår var det vårdagjämning och idag kan vi verkligen säga att det är riktig vår, fast i Sverige skulle man nog kalla det för försommar. Nu ska det bli varmare för var dag som kommer och jag hoppas att blåsten avtar så det inte far omkring så mycket pollen.

Det är en härlig tid som kommer trots pollen.

Trots pollen, corona och restriktioner så är livet rätt bra tycker vi. Snart t-shirt och shorts för oss. Även om vi inte har vår pool ännu så kommer vi att njuta av sommaren. Våra två R2D2 ska klara att hålla oss kylda när vi behöver det. Just nu invaderar starar vår gräsmatta sedan JR klippte den. Massor av godis där kanske?

4 svar på ”Solig och blåsig söndag

  1. Nässprayer mot snuva- som jag använde några år – det förstörde mina slemhinnor i nästa och mun så jag förlorade smak och lukt sinnena. Bara som ett tips till dig!

Lämna ett svar