Måndag och solen är tillbaka

Väldigt trevligt att vakna idag då solen sken. Turbo ville ha en sneekpeek och jag öppnade dörren så hon kunde gå ut innan jag väckte herrarna som snarkade på bra. Sedan gick vi tillbaka till sängen och körde en kelstund samtidigt som vi väckte de sovande. Det får man göra varsamt då vår lille björn kan ha ett dåligt morgonhumör om man är för brutal. Jag brukar klara av detta galant och ävenså idag. De hade ju fått sovmorgon.

Det visade sig bli en blåsdag och här på udden tog det i ordentligt. Men solen värmde och en tröja så fungerade det bra att vara ute. Fast jag var endast här och sedan på baksidan en stund då jag hämtade kumquat till juicen som jag tänkte pressa. JR köpte nya apelsiner idag så jag ville fylla kannan med ny god c-vitamin.

Passar ju alltid på att titta till mina små telningar så de mår bra. Viskade väx, väx till dem och gav dem ett leende innan jag gick in för att pressa juice. JR hade en dag utomhus vilket nästan blir ett behov då man varit inomhus i två dagar. Det är ju inte bara de växter vi planterat som växer utan ogräsen är riktigt snabba på att skjuta i höjden. Nu har JR eliminerat mycket av det och är lite öm i knäna. Ett knäskydd står på listan för inköp.

Regnet skyndar verkligen på växandet och nu gör solen resten. Här knoppas det minsann och vänta bara för om en vecka är det inte bara ett par knotiga grenar. Jag älskar träd och speciellt detta konstiga träd som från ingenting bara blir som en grönskande konung.

Sist idag gick JR med den gröna tunna till tömningsplatsen. Vi hejade på och sedan ville hundarna ha sin middag så vi gjorde dem till viljes. Ikväll äter vi sallad. Vi försöker göra det minst två gånger i veckan och man kan ju göra så många varianter när det finns en massa färska grönsaker.

I morgon ska vi till Pharmacia på eftermiddagen och få vår första vaccinspruta. Äntligen känner vi.

7 svar på ”Måndag och solen är tillbaka

 1. Du är pålitlig du med dina inlägg! Varje dag, utan prut, och jag uppskattar det verkligen. Speciellt nu när jag inte har kunnat skrota runt i min murvelträdgård på så länge. Vet av egen erfarenhet hur spännande en ny knopp, en ödla på väggen, en kämpande skalbagge som hamnat på rygg, en ny fåglalåt och framför allt ett skuttande pälsdjur kan vara. Mindfulness i sin renaste form! Njut av ditt paradis!

  • När man varit nära döden blir varje dag en gåva. Jag blir glad av det som är vardag för andra. Livet är här och nu, var man än är.

   • Erfarenheter man helst vill slippa men visst leder de oftast till ett annat sätt att se på livet. Som att mer uppskatta det vardagliga och det lilla.

   • Man kanske behöver skakas om för att bli mer närvarande i nuet. Som när jag ramlade och krossade fotknölarna och bröt benet. Jag trodde att det skulle bli rullstol resten av livet. Men lyckan när jag klarade av att gå runt huset går inte att beskriva. Det har bland annat lett till beslutet att byta land och livsstil.

 2. Man ska pratar med sina växter det gillar dom och växer bättre. Det är jag övertygad om.
  Det går säkert jättebra med vaccineringen i dag.

Lämna ett svar