Promenad med syfte

Dagen D började bra med sol och värme. Tog lite sovmorgon då inget var planerat. Igår fick vi ett paket som vi väntat på.

Några sådana tuber hittade vi i paketet och då vår vän C längtat efter det så fick ju H skicka ett paket. Okej vi ska ha ett par tuber själv som vi ska smaka på. Inte för att vi längtat men när vi nu har dem så varför inte. Lite krockskadade men det är ju bara utanpåverk precis som när man åldras. Vi är ju lika unga som Kalle inuti.

Vår dag D hade kommit och vi var väldigt pirriga. Jag packade min handväska och så traskade vi iväg med säckakärran. Vi skulle ju shoppa också.

Just precis. Vi har varit och fått vår första spruta med vaccin. Det blev Astra zeneka vilket inte gjorde oss ett dugg oroliga. Fick även ny tid för andra sprutan i juli. Tycker att det är service att vi blir uppringda för att bekräfta tiden. Inga förbaskade telefontider här inte. Vi passade på att uppdatera vårat medicinförråd samtidigt och så skulle vi ju till Super-U teknik för inköp av en extern frys. Men det gick inte alls. Långa band visade att den avdelningen inte var öppen just nu. Så är det med lockdown. Vi tröstade oss med att köpa en bordsfläkt som vi behöver till sovrummet innan RD D2 får tjänstgöra i sommar.

Dags att gå hem igen då. Några mopedungdomar stannade så fint vid övergångsstället och vi tackade och gick över. Helt otroligt, hade aldrig hänt i Sverige på någon plats där jag bott i alla fall.

Stora vägen vi korsar. Den leder upp till torget och gamla delen av byn. Väldigt mycket uppför är det dit. Men det får bli en annan gång för nu måste vi hem.

Nästan hemma när vi kommit till detta gathörn. Inte så mycket som blommar just nu men det är på gång såg jag.

Där uppe bor vi. Men vi behöver inte klättra utan bara runda hörnet till vår lilla gata och komma till grinden.

Skönt att känna sig efterlängtad. Vi skyndade oss att öppna dörren och där kom de pratandes och glada ut. Vi tog var sin öl ute på trädäcket och bara njöt. Kände oss lite duktiga som ordnat detta med vaccination själva och en frys får vi köpa när det är ok att göra det.

I morgon ska JR ta teslan till La Poste och hämta sitt paket. Nästan som julafton.

3 svar på ”Promenad med syfte

 1. Vi har övergått från Kalles till Klädesholmens kaviar som vi tycker är godare, dessutom är den billigare här 🙂
  Anders fick också sitt första stick igår. Att det blev AstraZeneca oroar inte oss heller, få drabbade med tanke på hur många miljoner som fått det vaccinet.
  Själv får jag vänta – här betar dom av årskull efter årskull och jag är ju så himla ung 😀

 2. Så gott med kaviar, blir lite avis.
  Gick ju bra med första sprutan och det var ju skönt.
  Fina omgivningar ser jag på bilderna. Så högt upp ni bor måste kännas bra!
  Underbart att vara så saknad av dom fyrbenta.

Lämna ett svar