Lite sovmorgon

Vet inte om jag ska använda detta tema men tar en liten paus i letandet idag. Vi jobbade rätt hårt då vi kom hem igår med att plantera. Ja, ni läste rätt jag köpte nya växter. De gamla har växt ur sin kruka och jag hittade nya som skulle bli så fina. De gamla måste få sina nya krukor som stått och väntat ett tag nu.

Här ståtar de i sina nya krukor och jag hoppas att de är glada. Yuccapalmen ser större ut än då den stod vid trappan och stackars kottepalmen har fått egen space nu. Tror Yuccan tog lite för stor plats och nu kan lille kotte sträcka på sina rötter mycket bättre. Den andra kottepalmen växer och frodas på baksidan och mår mycket bättre idag.

Lilla linslusen Turbo ställde sig först i vägen när jag skulle fota våra nya fina växter vid trappan. När jag bad henne flytta på sig lade hon sig vid samarinen och jag förstod att hon skulle vara med på fotot. Detta är Diadorma som är en klätterväxt och som ska få klättra på bambupinnar här. Fast JR kallar dem doliprane som är en pracetamol här nere. Så nu har vi samarin och doliprane. Vi skämtar absolut.

Efter att JR varit och gjort vårat veckoinköp, tog vi det lugnt ute på trädäcket. Helt ok tyckte hundarna som njöt i fulla drag på gräsmattan. I morgon har jag en plan att köra en maskin med tvätt. Men annars har vi inga planer alls.

Svensk sommarvärme har vi nu och det är väldigt behagligt. Men jag får påminna JR flera gånger om att solen är starkare här än i Sverige. Vilket ofta resulterar i ett rött ansikte efter en dag utomhus. Inte bra säger jag bara. Jag köpte förresten en ny solhatt igår med riktigt breda brätten. En riktig tanthatt som är så cool. Börjar jag bli besatt av hattar? Kanske men de är så häftiga och det är säkert inte den sista jag köper.

5 svar på ”Lite sovmorgon

  1. Så fint med växterna i sina nya krukor.
    Turbo är så fin där hon ligger.
    Tanthattar är helt underbara tycker jag. Skyddar så bra i solen.

  2. Vad fint ni har det i trädgården allaredan 🙂
    Det här temat gillar jag (fast är själv fortfarande för lat för att byta 😉 )

    Ha en fin start på helgen!

Lämna ett svar