Valborgsmässoafton

Helt otroligt att vi nu kan säga att det är sista april. Men så är det och i morgon är det den första dagen på min namnsdagsmånad Maj. För det är nämligen mitt första namn och jag kallades även lillan när jag var liten. Ingen har firat mig hela månaden förutom den dagen som är min födelsedag och den kommer snart. Nog om detta då jag ska fokusera på denna dag då april går till ända.

Uhum, det hade regnat inatt eller tidig morgon precis som tidigare. Men resten av dagen var det uppehållsväder även om det seglade mörka moln runt byn. Varmt har vi också haft det ca +23 mitt på dagen. Jag satte igång en maskin med tvätt som sedan fått hänga inne i dressingroom då jag inte liter på att vädret torkar dem. Men det fungerar superbra och jag har ingen önskan efter en torktumlare. Efter frukost och yoga satte jag igång att göra ny juice av de apelsiner JR köpte igår. Nu har vi inga kumquatar kvar så nästa gång får vi klara oss utan den vitaminen. Hoppas att de ska blomma ordentligt så vi får nya frukter till hösten.

JR har varit upptagen idag med att städa på udden. Vi kom på att sätta upp grillhyllan här och med gemensamma krafter fick vi upp plattan på stenarna utan att knäcka en enda rygg. Här kan vi grilla och sitta på Benke med en drink under tiden vi gör det. Nu grillar vi inte så ofta så kineserna fick komma fram och kanske lyser de om någon dag. Planerna är ju att göra gräs här med så småningom och använda all singel till grunden på poolen. Ny grill med huv ska inhandlas och kanske en sittplats framför. Tror H kommer att gilla vyn och platsen. Han älskar att grilla.

Detta är lite som vår balkong då vi sitter en bra bit ovanför gatan, närmare bestämt 2 meter tror jag. På förmiddagen är det skugga här och vi planerar att inta frukostkaffet här. Med grillplatsen känner jag att vi utnyttjar trädgården optimalt. Vår Red robinhäck kommer att växa och ge fint skydd till fimpan som förövrigt varit väldigt tyst idag. Skönt för oss grannar. Vi satte oss ute på framsidan en stund med var sin GT efter vårat gemensamma lyft som vi inte trodde skulle bli av. Men vi klarade det och känner oss duktiga.

Sedan var det hundar som tydligen var hungriga. Jag behövde inte säga middag flera gånger. Dagens chef bjöd på spagetti och köttgryta med morötter och haricortverts. En mycket omtyckt maträtt av gästerna på denna restaurang. Det finns väldigt fina maträtter till hundar här nere och nyttiga är de också. Vi var ju lite oroliga när vi flyttade hit om vi skulle hitta bra mat till hundarna, men det är inga problem alls med det.

Vi firar vår Valborg utan eldar men med liljekonvaljer som brukligt är här nere.

6 svar på ”Valborgsmässoafton

Lämna ett svar