Uppehållsväder

Det verkar ha regnat hela natten men på morgonen var det uppehåll och så har det fortsatt hela dagen. Vi märkte redan igår att gräset växt så det nästan var som en äng överallt. Dags att klippa både här och där kände vi. Däför var vi glada att det slutat regna. Men först var det dags för veckoinköpen och det var det första vi gjorde när vi varit ut med hundarna.

När JR var iväg hörde jag en del buller från grannen på andra sidan staketet. Så en massa röster och här verkade det vara något slags kalas på gång. Inte bra för oss kände vi då det ju inte är så bra för grannsämjan att köra igång gräsklipparen just då. Jag tänkte ändå bara köra min B&D på baksidan och där var de ju inte. När så grannen vinbonden körde igång sin klippare, hade jag ingen betänklighet att köra min lilla snurradår. JR körde gräsklipparen också så baksidan skulle bli klar.

Jag hämtade b-vitamin så vi kunde ta en paus i allt arbete. Kuma känner sig trygg att ligga bakom två staket och högt över gatan. Jag blev nöjd med min insats och nu ser det riktigt prydligt ut på baksidan. Solen gömde sig bakom molnen idag men det var varmt och skönt så vi hade en fin stund ute.

Första rosen har börjat slå ut och ser ni att den är gul inuti? Jag lovar att ta en bild när den slagit ut för fullt för den är så vacker. Jag älskar rosor så är det bara och nu har jag en egen liten rosenträdgård här på baksidan.

När klockan var långt in på eftermiddagen dristade sig JR till att klippa på framsidan också. De hade ju både sjungit och tjoat sedan förmiddagen så vi tyckte att det räckte. Efteråt satte vi oss med ett litet glas rosé på trädäcket och vilade våra trötta ryggar. Av någon anledning var någon på andra sidan staketet missnöjd med något och tjoade om något som vi inte fattade ett jota av. Kanske bara lite för överförfriskad vad vet vi? Det tystnade emellertid och vi hade en rofylld stund med fågelkvitter innan hundarna skulle ha sin middag.

Skönt att göra något fysiskt efter en dag med administrativt arbete. Tror vi kommer att sova gott inatt nu när luftfuktigheten sjunkit från 89% till 77%.

7 svar på ”Uppehållsväder

 1. Vilen vacker ros. Ser fram emot att få se den fullt utslagen.
  Man får ju tänka lite på grannsämjan ibland!

 2. Vilken vacker ros! Snällt av er att tänka på grannarna, fast dom verkade inte tänka så mycket på er… Men har man kalas blir det ju ofta lite livat 😀

  Ha en härlig valborgsmässoafton!

 3. Vilken underbar ros, nu har vi inte varit på landet på två veckor, så jag undrar hur mina tulpaner har det. Har det svala vädret sparat på blomningen tills vi kommer ut eller har rådjuren käkat upp dem?
  Trevlig Valborg på er! Vi sitter hemma så klart, äter god middag och dricker lite vin till, inga brasor eldas i kommun. Så det blir nog en lugn helg.
  Kram 🍰☕️☀️

Lämna ett svar