Det blev utgifter idag

En lampa har börjat lysa i Mackan och det är tydligen något som har med avgasreningen att göra. Nu har vi ju sån tur att vi har en ypperlig bilverkstad här i byn. JR körde dit idag efter att ha handlat. Vi visste ju inte hur länge vi måste vara utan bilen. En pryttel ska införskaffas och på torsdag ska Mackan till doktorn. Det kostar men vi har ju bara en bil och den är vi rädda om. Tydligen är det en vanlig förekomst efter x antal mil och vi nuddar på just dessa. Skönt att få allt fixat och JR kan sova gott.

Jag försökte ta ett fint foto på en av de röda rosorna som slagit ut men jag har lite problem att sitta på huk med mitt ihoplappade ben. Skakade till precis i fotoögonblicket men ni anar va? Eller kanske var det doften som gjorde mig yr så att jag darrade till. Jag kände doften. Var runt och gav alla rosor en dos av kaffesump som ska vara bra för dem och färgerna intensivare, om nu det går.

Fast det finns ju fler blommor som är vackra. Tror alla blommor är vackra och alla hundar är vackra. Ett glas rosé blev det efter att jag sopat trädäcket och den gröna mattan. Fåglarna kvittrade som tokiga och vi har nog ett par Härfåglar som häckar under takpannorna på vårat hus. En liten mus fastnade i fällan under trädäcket och den hamnade i en svart säck som många lik gör. Nu behöver vi inte vara oroliga att någon gnager på våra elledningar. Sov sött lilla mus. Ja, JR kan skryta med att han fångat en mus idag.

Dags att vattna alla växter nu då? Precis rätt Kuma nu ska vi gå vattenrundan då solen torkat ut ordentligt efter två eller är det tre dagar utan regn? Nåväl jag har kört ner fingret överallt och kände att det var dags förr en vätskedos. Hundarna går gärna med en eller två vändor men sedan lägger de sig och väntar tills jag är klar, för om man väntar på något gott så.

Någon är ofta väldigt trött efter dagen och väldigt hungrig kan jag lova. Även vi tvåbenta brukar ta en burritos såhär dags som är vid 17.00.

Dagarna flyter på bra och vi bara njuter av dagarna. Även de regniga dagarna som är så få här nere. Jag fegar med sockorna och har på mig dem på kvällarna. Feg? kan tänkas men jag hatar att frysa och därför har jag flyttat hit. Kan skryta med att handskar har jag inte använt en enda gång sedan vi kom hit för två år sedan. Har ett par sprillans nya och oanvända i min garderob.

Mitt i veckan dag i morgon och det blir en dag med jord kan jag avslöja.

5 svar på ”Det blev utgifter idag

  1. Bilden på rosen är verkligen bra. Du fick den att se just sammetslen ut.
    Att ha bil kostar, så är det. Alltid något som behöver bytas/lagas.
    Frysa är bland det värsta jag vet och i då synnerhet om fötterna!

  2. Det gäller att vara rädd om sitt fortskaffningsmedel och låta den få all den vård den behöver. Då håller den betydligt längre. Det kostar såklart, men det är det värt.

    Ha en fin liten lördag!

Lämna ett svar