Snabba puckar

Igår var JR till vår bilverkstad för att konsultera en lampa till avgasreningen som börjat lysa, igen ska jag väl säga för det gjorde den förra året också. Nu var Mackan lite krasslig sade datorn som kopplades till motorn. Nya grunkor måste beställas och JR körde hem. Vi fick offerten redan på eftermiddagen igår och det var lite kostsamt, men ett måste och trots allt billigare än i Sverige. Idag ringde de och JR har tid för operation på Mackan i morgon bitti. Vilken service!!

Tänkte att jag skulle fota våra fina rosenbuskar på framsidan som fullkomligt exploderar av blommor just nu. Men se där dök det upp en liten husky-ros som verkar vara en vanlig förekommande blomma i vår trädgård. Turbo är en riktig linslus.

Svängde runt kameran supersnabbt och Turbo hann inte med. Haha. Gudomlig doft från lavendeln just nu. De har precis slagit ut och nu väntar jag på den stora som kommer att däcka oss eller mig åtminstone med sin doft. JR har väldigt dåligt luktsinne så han är den som plockar bajjor efter hundarna i trädgården. Jag hade aldrig klarat det för ibland är doften totalt fruktansvärd. Rena rama senapsgasen för min näsa. Sådär nu fick jag med lite skitsnack idag också.

I morse var det en del moln men det luckrade upp under dagen och vi kunde sitta ute på trädäcket i solen. Japp, inget parasoll uppe idag då det kom en del kastvindar som hette duga. Men mestadels var det vindstilla på framsidan. Mycket pollen i luften så jag stannade där för säkerhets skull. JR hade köpt jordsäckar igår så han fyllde på där det behövdes på baksidan. Så han fick känna av vindarna.

Vi har ju en väldigt fin utsikt och njuter så fort vi kan. Tornfalkarna flyger och ungarna verkar ha vuxit till sig nu så de kan fånga sin mat själva. Våra småfåglar får frön och brödsmulor varje dag och gissa om de kvittrar.

Så i morgon ska Mackan till doktorn och stackars JR får gå hem via Super-U, för färsk baguette är något vi kräver på morgonen. Inte så tungt att bära som tur är. Jag håller ställningarna här hemma med hundarna. Göra klart för frukost och bädda är min uppgift. Fasen Kuma kommer att hata denna tidiga morgon, han knorrar när vi ska upp vid tio så hur ska detta gå? Han får väl sova hela dagen på gräsmattan då.

Sade jag att det är torsdag i morgon? Jo, det gjorde jag nog men vad spelar det för roll egentligen? Solen går upp varje morgon och ned varje kväll. Vi har 14 timmar med dagsljus just nu och det är inte illa.

5 svar på ”Snabba puckar

  1. Vad mycket det var idag.
    Husbilar/ bilar är alltid kostsamma, så är det bara! Men man behöver dom! Annars hade man hade man inte haft dom.

Lämna ett svar