Vilken bra dag det blev

Vi hade ställt mobilerna på ringning och jag var så yr i morse att jag knappt kunde stänga av min. JR kom upp i tid och körde iväg till verkstaden med Mackan. När han kommit hem efter promenaden med färsk baguette åt vi en god frukost. Vädret har varit helt fantastiskt idag så vi har tillbringat tiden utomhus.

Ser så tomt ut på gatan när Mackan är borta. Vi var beredda på att få vänta med att hämta bilen tills i morgon, men vid 18.00 ringde verkstaden och nu var Mackan klar. JR traskade iväg och nu står vår ögonsten på sin plats igen. Då kan vi sova gott inatt.

Gräsmattan blev bra tyckte hundarna efter att JR klippte den. Vi hade en skön stund ute på trädäcket under parasollet. Jag hade torkat av bordet från fågelbajs och sopat rent både mattan och däcket innan dess. Vi tog igen oss inför bevattningen av växterna som måste göras just idag. Inte något betungande egentligen utan mer en chans att titta till alla växter.

Nå vad sägs om mina små raringar? Jag skulle inte ens ha en tanke på att plocka in någon av dem. Doften av dem kan jag inte förmedla utan den får ni tänka er. Så perfekta de är och vilken underbar färg. Var beredda på fler rosenbilder för knoppar finns på allihop av mina telningar. Jag vet inte vad de heter och det har ingen betydelse heller för mig.

Jag passade på att sätta näsan i citronträdets blad och mmmm vad det luktar gott. Eftersom den klarade en tuff vinter så har jag stora förhoppningar att den kommer att växa till sig under åren som kommer. Den har fått rotfäste hos oss om man så säger.

Inga blommor ännu på oleandrarna men snart så kommer det lysa både vitt och rött här. JR har strött mer jord här på baksidan så det ska nog bli en hyfsad gräsmatta här med tiden. Stenar och annat bråte är borta och gömda. Nya blad kommer även på mina kumquatar så jag hoppas att de blommar så småningom och då blir det nya frukter till hösten. Precis vad vi behöver.

Mörkret sänker sig och snart kan vi höra näktergalens drillande när vi går ut med hundarna. Rofyllt och meditativt.

3 svar på ”Vilken bra dag det blev

Lämna ett svar