Vårvindar friska

Frisk vind ute idag och sol, kan ni tänka er det? Så härligt och jag stoppade snabbt in lakanen i tvättmaskinen. De fick sedan vifta ute i vinden som segel och på två timmar var de torra. Gratis torktumlare är bara så bra. Jag passade på att sopa ute på trädäcket och mattan. Nu har alla blå fina blommor fallit ner och snart behöver jag inte sopa lika ofta, men efter allt regnandet är det dags att klippa rabatten igen för tusan vad det växer.

Turbo har hittat en koja där hon kan ligga i skuggan och där inte fåglarna kan reta henne. Tror det var någon fågel som flög över huvudet på henne igår då hon retat upp den. Men här under är hon säker.

Planerna på poolen har utkristalliserat sig och nu vet vi hur vi ska gå tillväga. Bara affärerna börjar öppna upp och de får in poolerna ska vi beställa en. Här ska byggas minsann och tekniken har vi studerat noga. Ja i alla fall har JR gjort det och eftersom han är civilingenjör i botten så får han stå för allt tekniskt. Jag är estet så det bli min avdelning, men hantlangare tänker jag ställa upp som. Jag är så peppad nu så det är inte klokt.

Det var visst något uppåt väggarna som skulle fixas idag och det gjorde JR. Tur han gjorde det innan vinden tilltog för då hade han nog blåst av stegen. Jag skyndade mig att fälla ned parasollet för det hade kunnat blåsa sönder, trodde åtminstone jag.

Men sedan lugnade sig vinden och jag kunde plocka in torra lakan och glada hundar fick kyckling till middag. Så idag är jag väldigt populär. Innan jag kastade bort tulpanerna passade jag på att fota dem så nog blir det en bild på blommor idag med.

Så fina de också eller hur? Men nu är de borta till återvinning och jag funderar starkt på att sätta lite lökar i höst för nästa vår. Ja, så får det nog bli. Troligtvis röda om jag hittar det. Jag gillar rött på blommor och ja kanske gult också då.

I morgon öppnar affärerna upp för mer än matvaror, så vi har ett uppdrag att utföra.

5 svar på ”Vårvindar friska

  1. Friska vindar är lika med bra torkväder.
    Fin koja som Turbo trivs i. Skugga och koll.

  2. Här hemma har det regnat ordentligt sedan i fredags natt, massor av vatten i alla diken. Mina rabatter hela två stycken, var en fröjd att komma hit och se. Alla blommor stod där de skulle, inga besök av hungriga rådjur. Förra året åt de upp mina tulpaner, rackare. 🔆💛🔆

Lämna ett svar