Ute på eget uppdrag

Idag öppnar allt upp här i Frankrike och det märktes ordentligt kunde JR berätta efter brödinköpet. Han fick iväg ett brev på posten och kunde notera att flera restauranger placerat ut sina bord utomhus. Än så länge är det ju endast tillåtet att servera utomhus och allt stängs klockan 21.00 så inget nattsuddande här inte.

Även klädavdelningen som säljer skor kunde öppna på Super-U, så jag ville dit. Mina vita sjuksystersandaler är limmade till bristningsgränsen och håller på att ramla isär. JR har varit så hjälpsam med att fota ställen med sandaler så jag hade en viss aning om utbudet när allt skulle öppna. Efter frukost lite annat och en b-vitamin satte jag på mig skorna och greppade min fina handväska. Målet var Super-U. Turbo var inte förtjust men JR var hemma och ordnade med bänken i garaget så hundarna var inte ensamma.

Ett par stopp blev det både på ditvägen och hemvägen så här följer nya foton på min vandring. Lite märkligt är det att vi är så vana vid munskydd så det nästan blir lite konstigt att inte ha det när vi går utomhus. Känner inte något problem att prova skor eller handla med munskyddet på längre.

Gick nära tussarna vid Brickos parkering idag och de är rosa. Bara älskar dessa tussar. Ja, ni vet att det pågår en förhandling om en sådan buske hemma. Men jag har allt i mitt huvud än så länge och det brådskar inte. Om någon har ett namn på dessa så tar jag gärna emot denna information.

Något jag är glad över är att inte ha denna uppförsbacke hem. Där uppe är gamla delen av byn med alla byhus och trånga gator. Pittoreskt så det förslår men inget att leva med i vardagslivet. Hade inte kunnat ha Mackan utanför huset då heller. Kanske tänker vi för praktiskt men saken är att vi tänker bo länge här och bli gamla i vårat hus.

Första året vi bodde här nere förfärades vi över hur man kapade träden till stubbiga pinnar, men det visade sig att de växer och blir till vackra grönskande träd under sommaren och hösten. Precis som vårat mullbärsträd.

Slut på stopp nu för jag är äntligen hemma. Hade beställt ett glas rosé när jag siktades och JR levererade. Jag kände mig duktig för min handväska innehöll inte bara sandaler utan även lite smått som jag behövde och ett par shorts till JR. Han behövde dem egentligen inte men de var så snygga. Som tack fick jag ett par andra av honom som han inte använt. Så det blev winn/winn på det.

Mina fina nya sandaler. Strunta i fötterna som är i dem då den vänstra inte är mycket att skryta med. Nyklippta tånaglar har jag och fötterna är bruna redan. Ärligt talat så är de bruna året runt sedan vi flyttade ner hit.

Jag tänker inte traska i morgon till någon affär utan nu ska det friseras ute i trädgården. Det börjar bli lite rufsigt igen. JR lovar pannkakor i morgon men det tror jag inte på för han vet inte hur man gör det.

6 svar på ”Ute på eget uppdrag

  1. Kul att få hänga med på din trevliga promenad. Snygga sandaler tycker jag.
    Det är skönt när mer och mer öppnas och friheten ökar lite.

Lämna ett svar