Shopping dag

Jag stannade hemma för mina ben var som stela pinnar idag. Körde lite yoga under tiden JR var och handlade massor av mat. Vi måste ju fylla nya frysen och det klarade han väldigt bra.

Frysen är fylld till bristningsgränsen enligt JR. Denna får han ha för sig själv för tittar jag in i den får jag nog stora självan av all oreda. Jag är ju stuvningsexpert och härskar över alla utrymmen i köket.

Det börjar bli fint här och det ska även upp en fin vägg på denna sida. Men ni ser va? Herr Heiniken har inkräktat på min tvättbänk. Tänk, att man aldrig får ha något för sig själv. Suck.

Hade blivit så glad om jag kunnat lista ut vad detta är för ett träd och om dessa nötter är ätbara. Men fina är de. Jag kallar det nötträdet än så länge. Ja, jag har försökt på appen där man ska kunna hitta alla växter, men mitt träd fanns inte med. Ser ni den fina blå himmel som vi har haft idag?

Jag var runt i min lilla rosenträdgård idag och blåsten igår har inte varit snäll mot de blommor som slagit ut nu. Fin färg har hon lilla rosa och det kommer fler blommor snart här för knoppar saknas inte.

Plockade bort blad med fläckar på för det har jag lärt mig att man ska göra. Förra året trodde jag att fläckarna berodde på att staketet var för hett och brände bladen, men kanske inte för i år har jag plockat flitigt och nu är de flesta bladen gröna. Längst bort i bilden har JR lagt ny jord och sått gräs. Det blir säkert grönt där snart. Hoppas vi i alla fall.

Passade på att köra våra badlakan och handdukar i tvättmaskinen idag. De torkade ute på två timmar. Dåligt med vind idag men massor av sol och värme.

Jag nämnde i början av detta inlägg att jag är stel i benen idag och nästa vecka vill jag åka till Dechlaton och köpa en yogamatta bland lite annat. Vi får se hur det blir allt är öppet nu så det behöver vi inte tänka på. Mask på när vi ska in i affärer men sedan är det bara att hålla avstånd och det gör man verkligen här nere.

Ikväll ska vi se semifinaltvå i Eurovision. Få se hur det blir.

  7 reaktioner på “Shopping dag

 1. Petras
  maj 21, 2021 kl. 05:28

  Är matvaror dyra i Frankrike ? Aldrig varit där. . Vems bidrag gillar du ? Tusse och Sverige ?

  • maj 21, 2021 kl. 10:36

   Maten är mycket billigare här nere. Jag tycker om flera bidrag men Norge, Sverige och Frankrike har starka bidrag.

 2. maj 21, 2021 kl. 10:05

  Här är det Anders som stuvar och håller ordning i kyl och frys – jag är helt värdelös på det.

  Ha en fin start på helgen!

  • maj 21, 2021 kl. 10:39

   Jag är logistikansvarig här hemma.
   Önskar er detsamma!

 3. evadramin
  maj 21, 2021 kl. 16:12

  Jobbigt när benen är stela. Bra med lite uppmjukning då.
  Så fint rosorna växer.

 4. Cecilia Hedlin
  maj 22, 2021 kl. 19:48

  Hmmm, såg din fråga angående trädet… Är du säker på att det är nötter? Jag tycker att det ser ut som en néflier – på franska. Googla mispel – på svenska då… Odlas mycket i Spanien, man kan koka sylt på dem, eller torka dem som aprikoser. Smakar inge vidare ”råa” //hälsar Cecilia från Provence

  • maj 22, 2021 kl. 20:32

   Tack för info ska googla på dessa mispel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: