Trädgårdstider för oss idag

Lite molnigt på morgonen men värmen var det inget att klaga på. Jag körde igång en maskin med smutstvätt och hoppades på att den skulle torka ute trots at solen inte var framme hela tiden. Men under tiden JR var iväg och köpte bröd så gjorde jag klart för vår frukost. Jag har noterat en sak på våra paket till tabletterna som vi behöver äta.

Ser ni prickarna på asken för min paracetamol? Blindskrift finns på alla medicinska paket och här får man aldrig burkar utan pappersaskar. Detta finns inte i Sverige för där hade jag mest burkar och det även på min paracetamol. Jag känner bara wow när jag upptäcker hur de månar om de som har något extra behov för att kunna leva normalt. Berättade jag att då man kommer vid ett övergångsställe stannar alla fordon så fotgängare kan gå över gatan. Ett gäng unga mopedister tvärstannade sist vi skulle över gatan till Pharmacian.

Min första uppgift idag var att pressa fler apelsiner till juice och JR gick ut för att rensa rabatten vid de rosa fina blommorna. Men innan jag gick loss på den andra rabatten med min B&D så öppnade jag två små b-vitaminer och JR fick vila sin rygg en stund. Lite prat med H blev det också. Sedan körde vi loss och det var faktiskt bra väder för både kläder att bli torra och oss att rensa ogräs.

Dags att vattna alla blommor igen för även om inte solen varit framme så mycket så har det varit torrt och varmt. Det växer och det är roligt. Men innan vattningen blev det en GT ute och lite avkoppling. Just ja, höll nästan på att glömma middagsdags för hundarna.

Efter att hundarna traskat in och ut några gånger kände jag mig manad att gå in och förbereda maten som idag bestod av spagetti med kyckling, vilket är en favorit hos hundarna. Lite lätt värmd i micron så luktar det mer och de får den ultimata smakupplevelsen.

Medger att Turbo pockat på min uppmärksamhet ett tag och jag var lite trög men vem häver i sig en GT? Inte jag i alla fall. Min ömmande rygg och mitt ben behövde den innan jag kunde ta tag i mina plikter igen. När så hundarna var nöjda kunde jag gå ut och vattna mina växter. Älskar denna tid då ute är inne hela dagarna och dörren är öppen. Vårat vardagsrum är på trädäcket. När jag vattnat klart min del och JR skulle vattna sin satte jag mig i benke och Turbo hoppade upp bredvid mig. Vi hade en riktig tjejstund där som var mysig. Hade inte kameran med mig men misstänker att det blir fler gånger vi sitter där och myser.

Dags sedan att gå in för dagen och jag gjorde burritos till oss som vi intog under tiden vi lyssnade på en historiepodd från vetenskapsradion. Vi stängde dörren då Turbo lommade in trött efter dagens bestyr. Nu sover de och drömmer fina drömmar för tassarna rör sig med jämna mellanrum.

I morgon är det vipplardagen för mig. Kanske ska jag berätta mer om vad jag gör på min vipplardag för det är mer än bara vippling.

7 svar på ”Trädgårdstider för oss idag

Lämna ett svar