Måndag fast här var det en annan dag

Frankrike firar fortfarande annandag pingst och är en röd dag som det var tidigare i Sverige. Så här har de haft en långhelg och vädret brukar ju alltid vara fint under pingsthelgen. JR fick ta teslan till grannbyn för att köpa bröd i morse. Den bagarn har inte lika gott bröd som den i vår by men det var purfärskt och även varmt när vi skulle äta det. Med nykokta ägg och apelsinjuice kände vi oss redo att ta tag i denna dag. Fast jag startade innan frukost med att köra igång tvättmaskinen. Jag skulle lakka idag som JR brukar säga när jag ska tvätta lakan. Perfekt dag för tvätt då de torkade fint ute och nu ligger de i linneskåpet och luktar gott.

Jag fick öppna min blomfrissa då det hade blivit rätt lurvigt kring fötterna på rosorna. Började med mina rosa töser som verkar må väldigt bra där i solen. Nu får de mer av vattnet när gräset är borta.

Jösses vad gräset var tjockt vid järnspaljén. Men jag hackade allt vad jag kunde med min B&D så nu ska även denna röda skönhet få mer vatten. Vi vattnar ungefär varannan kväll där vi ser att det behövs. Jag plockar bort fula blad mest varje dag. En rätt mysig hobby jag tillägnat mig på gamla dagar. Känner mig nästan som tjuren Ferdinand när jag kör ner näsan i blombladen och drar in den underbara doften.

Nå, vad säger ni om denna skönhet? Jag lovade ju att den skulle bli praktfull när den slog ut. Doften är så len och honungslik. Jag går runt i min lilla rosenträdgård och bara ler om dagarna. Trodde aldrig jag skulle bli så tokig i att odla blommor för det är jag nu. Grönsaker är det ingen idé att odla då vi ju bor granne med en som säljer de mest utsökta gurkor, tomater och andra trevligheter att ha på tallriken. Billigt är det ju också här nere. Jag älskar solmogna tomater och äter fler om dagen.

JR passade på att klippa gräset på bägge sidor av huset och även på udden som nu lyser grön. Mina nya klätterväxter som wisteria, begognia och de som börjar på D och står vid trappan. Ursäkta men jag är gammal och då får man glömma namn ibland. Fina röda blommor har den redan och de andra växterna måste växa till sig lite innan de får blommor. Jag bryr mig just inte om namnen på alla mina blommor utan det är utseendet jag älskar. Tror att rosorna hade någon lapp med namn när jag köpte dem men det enda jag tittade på var bilden och om de skulle klara av att vara i min trädgård.

I morgon är det vardag här igen och vi får väl se hur den kommer att förflyta. Jag planerar att JR ska göra lite inköp med Mackan. Hoppas han är upplagd för det. Själv ska jag gå hemma och lukta på mina blommor.

7 svar på ”Måndag fast här var det en annan dag

  1. Vilka underbara bilder på dina härliga rosor.
    Man kan väl inte komma ihåg allting alltid.

  2. Här är det ett par regioner i norra Spanien som firar annandag pingst och har röd dag. Katalonien och nån till tror jag att det var.
    Verkligen vackra rosor! 🙂

    Ha en fin vanlig dag 😀

  3. Såg att du ville veta vad ”tussblomman” heter. På svenska kallas den för ”flaskborstblomma” (för den ser ut som en sån). Det latinska namnet och det du hittar den under är ”Callistemon”.. Den är ursprungsligen från Australien men trivs utmärkt i södra Frankrike och är vanligt där. Mitt tips till dig är att du inte planterar så mycket solitärer utspritt i trädgården utan gör precis som med RedRobin (som ser ut att arta sig fint -. Är du inte nöjd?). Sätt i hop ett par plantor Callistemon i grupp som en rabatt för sig, kanta med lavendelplantor och gläd dig sedan åt mängder med bin, humlor och citronfjärilar som kontrasterar sin gula färg mot lavendelns lila! Bonne chance!

Lämna ett svar