Varm vipplardag

Värmen har kommit så idag har jag öppnat upp överallt för att få ett naturligt luftflöde. Gick väl sådär kan jag säga. Men vi har haft det rätt svalt inomhus. Kuma har kunnat sova bra och varit ute då och då. Jag vipplade i lugn takt då det har varit +30 i skuggan. JR satte sig på uppfarten för att rensa vidare och jag tycker att han gjort ett väldigt fint arbete.

Jag körde en maskin med kläder idag och ser ni vad jag ser? Under dessa två takpannor är det två söta härfågelbarn. De kikar på mig när jag hänger upp tvätten. Försökte fota dessa små fåglar men ville ju inte störa. Jag funderar på att köpa ett nytt objektiv så jag kan fota bättre. Men detta är vad jag kan åstadkomma just nu med det jag har.

Här växer det ordentligt och jag körde en vattning ikväll, samt sprayade lite såpa på mina rosor och oleander. Det gäller att ta död på det som försöker få fäste.

Dagens ros blir röd. Varm och vacker som bara den. Eller vad tycker ni? Nu har alla blommor och växter fått en rejäl dos med vatten och JR räknade till 24 rosenknoppar just nu. Lite varning för fler bilder på rosor med andra ord.

Då vädret var så varmt idag köpte JR en trerätters från vår lokala restaurang. Lite Porc au caramel till att börja med, sedan Paupiette de veau och till slut Basquaise piment och jag tror att detta blir perfekt. Inte kommer vi att äta upp allt idag så det blir säkert en god middag i morgon också.

Om någon undrar så fick hundarna ris med viande och grönsaker som de älskar. Vi äter gott här i Frankrike.

Om vi saknar något? Ja, absolut en pool som det verkar svårt att få tag i efter stängningen. Men det kommer var så säkra på det och vi har en fin dusch.

4 svar på ”Varm vipplardag

  1. Verkligen en vacker ros i “min” färg 🙂
    Här har solen kommit tillbaks nu igen, förhoppningsvis för att stanna.

    Ha en fin nationaldag!

  2. Ser framemot att titta på fler rosor.
    Det var en god middag. Bra att ha det i två dagar.

Lämna ett svar