Även om dagen är lugn så händer det saker

Söndag och varmt idag med. Dagens planer var att göra rent golven och rulla ut soptunnan, men planer kan ju ändras eller hur? Golven gjorde vi planenligt efter att jag bytt lakan i sängen. Ska bli så gott att sova i rena lakan ikväll. När jag höll på att moppa golven, började JR att attackera roten som vi gärna vill ha bort. En liten mus har hittat dit och idag kunde JR vittja fällan under trädäcket. Musen hade osten i munnen och jag är glad att den fick en bra och snabb död. Det var både järn och motorsåg som hördes och plötsligt ropade JR på mig.

Titta vem som hoppade ut! Paddy blev brutalt väckt av JR:s brottning med roten. Nu slank Paddy sakta ner i den del som är frisk och inte behöver hackas bort. Lite förvånad är jag eftersom jag inte trodde att grodor fanns här. Behöver inte grodor mer fuktig mark och vatten? Eftersom jag redan funnit min prins avstod jag från att pussa på Paddy. Han får fortsätta vara groda.

Sedan JR rensat bort massor av ogräs vid mullbärsträdet, har det ploppat upp nya blommor. Jag har ingen aning om vad detta är men visst är de fina. Som små fina hattar på parad. Fluff, fluff bara.

Ingen rosbild idag utan det blir på min fina Pelargon. Jag ratar alla årets pelargoner utan för mig gäller endast de röda. Visst är de lika vackra som rosorna? Tyvärr klarade inte min gamla pelargon vintern så jag fick köpa en ny i våras. Det är ju så att vi inte har något uterum här då det inte känns speciellt nödvändigt. Har aldrig varit förtjust i att bada bastu så det har varit lätt att avstå. Sedan är det så att våra fönster öppnas inåt, så fönsterbrädor är inte möjligt. Om vi haft fönster som öppnats utåt så hade det varit fler problem. Vi har vindar som plötsligt kommer och lätt kan knäcka vilket gångjärn som helst. Kastvindar som kommer från ingenstans och så är det vindstilla igen.

Det är många hus som har fönsterluckor och vi har jalusier. Dessa stänger vi inifrån så inga tjuvar får lätt att ta sig in. I hus som finns i byarnas stadskärnor är det ju en självklarhet då man inte kan stänga luckor utifrån när husen kan ha tre våningar.

Sedan är det ju så att det nog endast är kaktusar som klarar det brännande solljuset genom fönstren under sommaren. Sådär det är förklaringen till att min pelargon inte klarade andra vintern som ju var extra kylig i år. Vi får se hur jag gör denna vinter. Kanske får den stå bredvid kaffebryggaren på köksbänken. Men det är långt till vinter än så länge och nu ska vi njuta av sommaren och värmen som är. Kastar in en brasklapp här om poolen som fortfarande saknas. Hm……..

3 svar på ”Även om dagen är lugn så händer det saker

  1. Vackra blommor med härliga färger.
    Skönt för Paddy att han inte blev skadad utan räddade sig ner i fukten.

Lämna ett svar