Från mitt perspektiv

Värmen har kommit och för att få bättre sömn satte JR igång R2D2 i sovrummet och det gjorde susen. Hundarna sover lugnare och vi har sovit väldigt bra. Vi har väl ca +29 nu vid klockan 22.00 och det ska väl bli lite svalare under natten. Under dagen hade vi +28 inomhus i rummet och det är överkomligt när vi har fläktarna på. Men blir det varmare så kör vi igång R2D2 även här inne. Hundarna vill gärna vara inomhus under dagen men på eftermiddagen kommer de ut och ligger i skuggan. Både de och vi är inte så vana vid värmen ännu.

JR hade planer på att fortsätta rensa ogräs på uppfarten men det blev ändring på det kan man säga. För ändringen gick sönder i morse. Så efter frukost körde han till Mon Brico i byn och med alla mått på ett papper hittade han exakt en sådan sists som passade. Nu är det en fin grå ändring med lock som passar precis in med färgerna på toaletten. JR blev så nöjd med dagens ändrade projekt.

Jag bad JR att köpa en vattenmelon och några päron.

Nu menade jag inte en melon stor som en basketboll men okej då. Lustiga päron de har här nere. Tydligen sätter de en röd plopp där skaftet sitter och så är det på alla sade JR. Goda är de i alla fall. Vi tar ett till ostarna som JR köper. Så till melonen då. Med ett fint samurajhugg klöv jag klotet och nu har vi fin smoothie tills i morgon. Lite valnötsmjölk så blir det väldigt gott. Fick paketera halva i kylen för tillbringaren på 2 liter klarade bara ena halvan. Lite variation behöver man ha och det blir säkert apelsinjuice senare.

Efter ändringen och smoothien tog vi det väldigt lugnt och det gjorde även hundarna. Lyssnade på ett par poddar och naturligtvis var det historia vi lyssnade på. Vetenskapsradion har flera bra som vi lyssnar på. Men snart blir det väl lite sommarpratare också mellan varven. Med brist på pool så duschar vi och det fungerar bra.

Jodå Kuma utsikterna för i morgon ser ut som idag. Jag har ett projekt på gång och det återkommer jag till. Måste tyvärr säga att det ska bli ännu varmare, men vi är beredda på det.

5 svar på ”Från mitt perspektiv

  1. Vilken jättemelon.
    Så fint det är med er röda parasoll. Måste var skönt att sitta där under i skuggan.
    Ni har snart vant er vid värmen tror jag.

  2. Fläktar i all ära – tyvärr gillar inte våra katter sådana obehagliga luftviftare – katterna försvinner till lämpliga gömställen.

Lämna ett svar