Värmen dallrade idag

Eftersom vi kände att det inte var möjligt för hundarna att vistas ute några längre stunder idag, valde vi att stanna inomhus. Våra trogna R2D2 fick gå för fullt och visst kändes det lite konstigt att sitta inne när solen lyser så fint. Men strålarna kändes vassa när man gick ut.

Jag passade på att göra ny smoothie tills i morgon. Nu är vattenmelonen slut och vi har 2 liter smoothie. Kuma tyckte att det var en bra idé att stanna inomhus för han har inte varit ute särskilt mycket idag. Vi har nog en temperatur på ca +25 inomhus och med fläktarna på känns det behagligt.

JR satte fast hållaren till toalettrullen idag och det var hans projekt idag. Så vi har mest tagit det lugnt då temperaturen närmat sig +40 ute i skuggan. Men veckans lakan torkade snabbt ute och JR sade att jag var röd som en tomat i ansiktet efter att ha hängt upp dem. Jag hade ändå min solhatt på mig. Efter en hel del vatten kändes det normal igen.

Turbo följde med ut när jag hämtade in lakanen. Åh vad de doftar gott efter att ha torkat ute. Nu var tösen duktig och höll sig i skuggan så hon inte brände trampdynorna. Så glad jag är att vi köpte fejkgräset fram till trappan. Nu kan hundarna röra sig ute trots att solen bränner. Idag hade vi med all säkerhet kunnat steka ägg på uppfarten. Men vi provade inte det.

Det enda vatten jag hällde upp idag ute var det till fåglarna vid Leo. De måste vara riktigt törstiga idag. Men våra växter får vänta tills i morgon. Nu väntar vi med att gå ut tills hundarna visar att de behöver det. Trots att man inte riktigt kan tänka klart i denna värme så lyckades jag göra lite administrativt. Skattemyndigheterna i Sverige har dragit för mycket skatt av mig och nu ska jag fylla i en blankett för att få tillbaka dem. Hoppas hon glömmer det tänker nog Magdalena, men nähä det gör jag inte. Laddade ner hela tjonkabongen av dokument och ska fylla i blanketten senare.

Tog endast en snabb titt på baksidan och vinkade till grönsakstanten. Hon har jeans på sig som vanligt och jag misstänker att de har kyla på inne i garaget på nätterna och under lunchpausen så det kan nog vara lite kallt där innan portarna är öppna. Bra för frukt och grönsaker.

Vi får se hur varmt det blir i morgon.

8 svar på ”Värmen dallrade idag

 1. Ser att du la upp en bild på de där hemska gräsen som fastnar i pälsen på våra älsklingar, eller hur? Du skrev inget om dem , i och för sig men jag tycker mig känna igen dem.
  Vi har dem på ena sidan av våra terrasseringar och vi försöker vara steget före och rensa bort. Stina hann få dem runt nosen, på tassarna och på magen och hon gnydde alldeles väldigt innan vi lyckades få bort allt. Sax, furminator och tålamod krävdes!

   • Det värsta är ju om de under sina sniffrundor lyckas få in dem i näsborrarna… Eller i öronen. Otäcka saker (om det är dem jag tror)!

   • Våra hundar är inte så mycket för att sniffa runt som tur är. Tror det har lite med åldern att göra. Vi har ju inga unghundar. Men så fort det blir lite humanare temperatur ute ska JR ta en sväng med klipparen. Vi brukar försöka hålla dessa strån borta.

 2. Tråkigt att fylla i blanketter men ibland får man göra det ändå.
  Man ska vara rädd om sina små vänner, fåglarna alltså!

Lämna ett svar