Nu är allt borta

Jag fotade ett gräs i gårdagens inlägg och som någon 😉 anmärkte så är det en sort som inte är så bra för hundar och även katter förmodar jag. Dess ax kan leta sig in i nosar och öron på djuren, vilket orsakar svår värk. De fastnar även i pälsen på djuren. Vi har inte märkt av det hos våra hundar då de är gamla och är mer av har sett det, gjort det och luktat där. Inte så ivriga att nosa omkring med andra ord. Men naturligtvis kan man aldrig veta och trots värmen var det något JR ville göra. Han har funderat på det ett tag.

Detta ska bli fina blå blommor nästa vår. Skalen skräpar ned en del efter de gamla blommorna men jag har en bra sopborste så de svischas bort snabbt. För att återgå till gräset så satte JR en våt handduk runt halsen och greppade handtaget på gräsklipparen. Så nu är alla strån väck och de som fortfarande envisas ska jag ta hand om i morgon med min B&D.

Var ute korta stunder idag med och sedan gick vi in i vårat väl tempererade hus.

Vi tog var sin kall öl ute innan det blev för varmt. Sedan måste vi gå in en stund igen. En stunds svalka och sedan skulle hundarna ha sin middag och våra växter vatten. Det tar en dryg timme för oss att vattna och sedan en skön dusch för oss tvåbenta.

Det växer hela tiden och våra blåregn letar sig uppåt mer och mer. Jag hejar ju på naturligtvis för jag ser framför mig hur blommor ska hänga ner från taket på pergolan. Nu är det den till vänster som leder men den högra jobbar på och snart är den säkert ikapp. Jag vägleder växterna med varsam hand.

Det ska bli lite svalare i morgon, men jag väntar tills det blir onsdag. De tropiska nätterna är här för att stanna ett tag verkar det som. Värmen kom lite tidigt i år men så är det ju ibland.

11 svar på ”Nu är allt borta

Lämna ett svar