Lite svalare idag

Runt +31 idag och lite svalare vind vilket gjorde att både vi och hundarna kunde vara ute. JR skruvade lister på lilla toaletten och jag pysslade lite med hundarna. Men mest satt jag och njöt av att det inte var så varmt. Igår hittade jag en gräshoppa på golvet vid min säng. JR bar ut den åt mig. Vissa djur ska inte vara inomhus hur gärna de än vill det.

Det är lustigt att detta träd blommar samtidigt som det fäller blad. Det krasar när man trampar på bladen. Jag brukar kratta ihop dem och kasta dem i tunnan för ogräs. Här har våra duvor sitt bo och nu verkar de ha en unge som just lämnat boet. Men det brukar hysa många fåglar för det kvittrar som tusan därifrån.

Idag kom JR och visade på en lapp som satt fast på t-shirten han köpt på Super-U. Den ska du klippa bort svarade jag för det är en stöldmanet. Aha, inte undra på att kassörskorna tittat så konstigt på mig i några dagar sedan jag börjat använda tröjan, svarade min JR. Vi får skylla på värmen. Men nu vet han att det kan vara bra att kolla kläderna han köper.

Såg årets första nyckelpiga idag. Älskar dem då de äter löss och annat otäckt. Vi hade många förra året men i år har jag inte sett någon tidigare.

Våra oleander har börjat blomma ordentligt och blommorna är så fina. Denna vita busken såg riktigt ledsen ut förra sommaren men jag har behandlat den med såpa och det verkar ha gjort susen.

Vi har röda, vita och rosa oleander på både fram och baksidan av huset. Det är så fint när de blommar och bland de första växterna vi planterade i vår trädgård. En vanlig buske här i Langedoc.

JR gjorde en kycklingsallad för någon dag sedan och vi åt upp det sista av den idag och den var fortfarande så god. Hundarna fick smaka i sina skålar till middag i två hela dagar. Populärt kan jag lova. Vi brukar köpa färdiggrillad kyckling som JR gör allehanda rätter av. Sallad är perfekt nu när det varit jättevarmt.

Lille lördag idag och vi kunde sitta ute så naturligtvis blev det var sitt glas rosé. Isen smälte fort som vanligt och glasen immade. En riktigt behagfull dag och eftermiddag med andra ord.

Eftersom vi endast fått en spruta covid-vaccin så håller vi oss rätt isolerade. Vi har datum i början på juli och 14 dagar efter det kan vi känna oss hyfsat säkra. Munskydd behöver vi snart inte ha på oss utomhus, endast i folksamlingar och köer och det är skönt för det är lite jobbigt i värmen. Men vi vill ändå inte gå ut med hundarna på den stekheta asfalten nu. Vill inte att de bränner trampdynorna.

Livet är bra nu. 🙂

5 svar på ”Lite svalare idag

 1. Gräshoppor ska inte var inomhus.
  Så många fina blommer du har nu.
  Är väl så skönt när nu livet långsamt börjar återgå till det vi kallar för normala.
  Men själv kommer vi att fortsätta hålla avstånd och leva lite isolerade. Vi trivs faktiskt med det.

 2. Vi hade en väldigt behaglig dag igår. Mestadels molnigt/skyigt, helt perfekt promenadväder!

  Vad fina dina nerium är! Har grubblat länge över vad oleander har som “extranamn” och till slut föll polletten ned. Mirakel sker fortfarande ibland 😀

  Ha en skön dag!

 3. Fördelen med att vara på landet är ju landsvägen, så Frasses tassar mår inte dåligt av promenader som givetvis är kortare i värmen. 🐝

Lämna ett svar