Vi firar två år idag

För två år sedan på detta datum packade vi ihop våra saker och styrde Mackan till notarien i Pezenas. Tre månaders väntan var över och nu skulle vi få nycklarna i vår hand. Det var varmt och massor av papper att skriva under. Tillslut kunde vi ta säljaren i hand och styra Hem. Vad vi längtat efter att ge våra hundar en trädgård igen och även en fast punkt i livet.

Vi har målat, röjt i trädgården och planterat många växter. Första natten sov vi i Mackan eftersom vi inte hade några sängar. De levererades dagen efter för direkt efter att vi hämtat nycklarna körde vi till en möbelaffär och köpte säng och madrasser. Nya lakan och ett plastbord och stolar. Så levde vi i drygt en månad tills våra möbler kom från Sverige. En jobbig tid men det var så underbart att kunna sätta igång med att göra detta till vårat hem.

Den första växten vi köpte var oleandern längst till höger. Den var hälften så stor då men blommade lika fint. Sedan köpte vi fler och även lavendel till denna rabatt. Läste härom dagen att lavendel är bra att ha i trädgården då fästingar inte trivs med dem. Kanske sant för vi har inte sett en enda fästing på våra hundar. De får även en tablett mot fästingar och annat kryp så vi är på den säkra sidan.

Gräset börjar bli brunt nu och vi vattnar inte det alls. Vattnet får våra växter istället. Kanske kommer det någon regnskur idag/ikväll/inatt. Jag kan se på radarbilderna att det är åskväder som rör sig runt omkring och eftersom vi struntade i att vattna ikväll så hoppas vi på en skur.

Nehej, inget regn än så länge. Men det gjorde inget för vi kunde vara ute precis hela dagen. Jag passade på att koppla av under tiden JR måttade för vår pool. Inte alldeles så enkelt eftersom den inte är rund utan sexkantig. Vi tänker ju börja gräva ut en del innan den anländer. Förbereda grunden så att vi kan börja bygga den så fort vi kan. Behöver köpa lite till grunden också och som tur var finns det utförlig beskrivning på poolsäljarens sida. Denna pool är ju lite dyrare än de vi tittat på tidigare men verkar även bättre. Med en garanti på tio år känner vi oss rätt nöjda än så länge.

Kuma regnet kommer kanske senare och så även poolen. Bäst vi går in nu.

7 svar på ”Vi firar två år idag

 1. Så mycket ni har gjort på 2 år. Helt fantastiskt. Och så roligt att få hänga med tycker jag.
  Nu är dessutom er efterlängtade pool på gång. Så underbart.

 2. Stort GRATTIS på tvåårsdagen! 🙂

  Ha en fin start på helgen och hoppas att självbevattningen av gräsmattan kommer att funka – helst då på natten 😀

 3. Grattis! Så ni har arbetat med tomten och inne i huset, har varit och är spännande att höra allt som händer er. Att höra hur det går till i ett annat land.
  Här sitter vi nu i den värme som jag tycker kan stanna hos er som njuter av den 27,4 grader, innan dagen är slut lär vi ha vidriga 30 grader.
  Men jag njuter inne med luftvärmepumpen med AC på, vi kör kallt hela natten så huset är frostskadat när jag kommer upp. 😀 Så denna sommar blir det första njutbara för mig när den blir för varm går jag in.
  Kram på er! 🔆🐄🔆

  • Vi hade +27 nu på morgonen. Ja, ac är helt underbart. Vi har ju tropiska nätter nu. Upp till 30 är ok att vara ute i skuggan men över det håller vi oss mest inomhus. /kram ⛱🐺

   • Igår hade vi nästan 32 grader, usch känner jag som stannar inne hela tiden. Lär bli samma värme idag, uppåt 30 grader vad jag har fattat. 🙈

Lämna ett svar