Taket rasade in

Dags att tvätta kläder tänkte jag idag och satte igång en maskin direkt på morgonen eller förmiddagen ska jag väl säga eftersom vi inte går upp före tio, om vi inte behöver det. JR tog teslan till bagaren och när han kom tillbaka meddelade han mig att taket i garaget rasat in. Ja, inte hela taket utan endast det innertak som han och H satte upp för ett år sedan. Inte allt hade rasat ner men det var lika bra att ta ner allt. Så är det när man har inneboende som växer och blir tunga med tiden. Våra härfåglar hade ju steppat omkring där och fästen som mina herrar höll inte för dem. Så då fick JR ett nytt projekt idag.

Men först skulle ju vår gröna tunna hem och JR hämtade den. Jag sopade mattan framför trädäcket under tiden. Sedan höll jag en stöttande kvast så taket kom upp igen. Nu ska det hålla för tunga härfåglar. Fast de är väl så pass gamla att de inte behöver något bo längre. Men skönt med ett fint innertak igen.

Igår började JR göra mätningar och stega upp för poolen. Det blev både bra och dåligt kan man säga, men svårt var det då vi ska ha en sexkantig pool. Det ser rätt litet ut men det är innermåtten tydligen. Vi vill ju inte ha en pool som upptar hela framsidan. Vi tänkte först välja en större men eftersom vi inte tänker simma längder och är två pensionärer så räcker det med en fyra meterspool.

Älskar doften som kommer från lavendeln så fort det är lite vind. Denna har blivit väldigt stor och det trots att jag klippte ned den i höstas. JR körde till Brico och köpte lister. Detta med trälister verkar vara något som vi behöver lite här och var verkar det som. Han köpte en extra till toaletten också. Jaha, det blir nog bra med det tänker jag. Detta med att snickra är inte min huvudgren om man så säger.

Mitt hår växer otroligt fort och snart är det dags att öppna salongen både för mig och JR. Har lagt märke till att Turbo börjat fälla päls också så nu får det bli en borstning i morgon. Hon kliar sig så det blir nog en trevlig stund för henne. Det blir min uppgift.

Inget regn inatt eller idag så vi vattnade våra växter ikväll innan vi gick in. Hundarna somnade direkt och svalkan är inte helt fel kan jag lova.

  4 reaktioner på “Taket rasade in

 1. juni 19, 2021 kl. 10:49

  Skönt att det inte var fullt så allvarligt med taket som det lät i rubriken.

  Här tvättar jag idag eftersom det är ”låg”prisel hela dygnet på helgerna. Det gäller att passa på 🙂

  Ha en skön dag!

  • juni 19, 2021 kl. 10:56

   Det gör du rätt i. Vipplardag för mig.

 2. evadramin
  juni 19, 2021 kl. 14:27

  Så bra att det inte var så allvarligt med taket.
  Ser spännande ut med poolen.
  Din man är väldigt händig och kan nästan allt. Härligt!

  • juni 19, 2021 kl. 14:45

   Efter att ha delegerat arbete i hela sitt liv, tycker han att det är roligt med fysiskt arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: