På hemmafronten

Allt lugnt och vädret har hållit sig på det soliga sidan. Hundarna var glada att det inte var så fruktansvärt varmt +30 är helt okej för dem nu. Man vänjer sig. Jag greppade tvättkassen och körde igång en maskin för idag var jag säker på att det skulle bli uppehåll. Så härligt med lakan som torkat i solen ute. De doftar så gott.

JR körde iväg med Mackan då vi behövde lite tunga saker. Han var även till Pharmacian och tyvärr hade de inte en av hans mediciner, men skulle ringa när de hade den. Tre timmar senare ringde de och JR tog teslan ner och hämtade sin medicin. Utanför traskade Pharmacian traskade en sköldpadda förbi ! När han kom ut igen så var den borta. Hoppas någon tagit hand om den.

Det ska tydligen bli något väldigt gott i morgon. Laddade in lite köttfärs i kylen så jag har en aning om vad som kocken ska laga. En av mina favoriträtter squash i ugn med köttfärs. Mums säger jag bara.

Det blev en dag ute på trädäcket efter att jag hängt upp lakanen på tork. Plötsligt fanns ingen vind alls och det kändes lite märkligt. Hundarna växlade mellan att vara inne och ute då vi hade fläktarna igång inomhus.

Men vi satt ute till klockan 20.00 då det fortfarande var mycket varmt ute. Härliga kvällar vi har nu.

Livet är faktiskt lite som semester just nu. Man har en sådan känsla om dagarna men naturligtvis är det en del vardagsbestyr hela tiden. Jag borstade Turbo som kliar sig hela tiden och det är för att hon fäller underpäls just nu. Fåglarna är snabba att plocka upp pälsen och snart föder de nya ungar. Jag har inga problem alls med att sitta här och bara njuta av livet. JR är mer av en sort som gärna vill hålla på med något så han satte upp lister i taket på verkstaden. Kände målarfärgen ända till den plats jag satt på. Undrar vad som hänt med mitt luktsinne? Har en känslighet för dofter som jag aldrig haft tidigare.

Om ni trodde att jag inte har fler rosor som blommar så hade ni fel. Har några rosor fortfarande som är så söta. Nu talar jag inte om busken på framsidan som är ett under av små söta rosor. Vad vore livet utan rosor?

JR sanerade hela trädgården från bajjor och jag kände på långt håll var han var. Lite jobbigt med denna luktkänslighet. Men allt kunde varit värre i livet så varför klaga. Vi följer utvecklingen på den politiska delen i Sverige och som den statsvetare jag är så har politik alltid varit mitt intresse. Jag tänker inte komma med några utsagor om hur det blir eller inte blir för det är så många andra bra på att göra. Jag inväntar utvecklingen och ser vad som sker.

Lika spännande är det inte här i Frankrike då det verkar bli ett utfall efter valet här som man väntade sig. Men det är intressant att läsa om hur det går till här.

I morgon är det onsdag och vi närmar oss den svenska midsommaraftonen. Vi tänker fira på vårat sätt här nere.

3 svar på ”På hemmafronten

  1. Fantasikt bra service på Pharmacia.
    Dom som ska kunna politik visar sig ofta väldigt okunniga och verkar bara gissar.
    Härliga rosor.

Lämna ett svar