Vi hade en del ärenden idag

Vi kör inte i onödan då vi väntar på andra vaccinet och vill hålla oss lite isolerade. Men idag hade vi tre saker att utföra. Vi har märkt att om vi begränsar oss till tre olika saker så känns det inte så jobbigt. Därför tryckte vi ner jalusierna efter frukost och äntrade Mackan.

Inte mycket trafik på stora vägen mot Beziers. Vinbönderna hade fullt upp på fälten och himlen var lite grå när vi köre iväg.

Älskar vår fina allé som vi passerar var gång vi kör till eller från vår by. Där borta skymtar nästa by som vi passerar till stan som vi kallar Beziers. Cornelihan är en mycket fin liten vinodlarby.

Här parkerade vi först och det är utanför vår veterinär. Jag höll ställningarna i Mackan och såg till att vi hade luft och den hund som var hos mig mådde bra. Det var dags för lite underhåll.

Fina klor efter klippning blev det och hundarna nöjda med pedikyren. Kuma hatar själva klippningen men efteråt är han så glad. Därför kunde vi köra hemåt igen för nu hade vi annat att göra.

Ojdå, det regnar visst bland bergen! Oftast rör sig regnmolnen längs med Centralmassivet och nuddar inte ens vår by. Så jag är inte orolig när jag ser att molnen hänger över Pyrenéerna och sakta rör sig mot bergen bakom oss. Vi körde alltså hemåt efter veterinärbesöket. Det tog lite tid för vi fick vänta då det var en hel del djur som behövde vård. Men tillslut var vi på väg.

Inte någon speciell urtjusig vy fick jag inte där vi stod bakom tennis och paddelbanorna. Men vi behövde göra ett stopp här.

Här försvann JR in och hamnade i en korridor. Två damer satt i var sin stol och sedan var det bara dörrar utan namnskyltar. Efter att ha traskat fram och tillbaka en stund öppnades en dörr och JA! det satt en människa därinne som såg ut att vara en doktor. Så tillslut fick han boka en tid för oss hos vår doktor som tydligen inte var där idag. Detta är alltså vår nybyggda vårdcentral med en massa dörrar utan namnskyltar.

Utanför har de satt upp skyltar så vi visste att det var rätt ställe. Vår läkares namn fanns med. JR fick ett datum och tid så nu var ärende nr2 avklarad. Så dags för sista ärendet då. Jag hade nämligen slut på allergitabletter och JR glömde att köpa nya igår trots att han var till Pharmacian två gånger. Men det klarade vi av idag.

På andra sidan gatan där Pharmacian ligger finns monBrico med stora fina parkeringen och JR valde den. Som vanligt tänkte han på mig och att jag skulle ha en fin utsikt. Jag glömde tyvärr ta med mig en tidning för jag vet hur det brukar vara. Nu är det ju så att han har bättre ben än mig så efter mitt benbrott är han den som utför snabbärenden. Vi brukar sällan lämna Mackan obevakad.

Men det gäller att fokusera på det vackra som alltid finns bland det mindre vackra. Jag var ändå så glad över att ha fått mina allergitabletter så varför sura?

När vi kom hem blev det en lång skön stund ute på trädäcket och lite ost med rosévin. Inget regn och vi gick vår vattenrunda så trädgården också blev glad. I morgon har vi inga bestämda planer och det är så skönt. Jo förresten jag ska yoga som vanligt det är min första plan. Men det ingår i morgonrutinen så det räknas liksom inte.

4 svar på ”Vi hade en del ärenden idag

  1. Att uträtta tre ärenden är lite lagom när man ska köra iväg.
    Så bra att du fick dina tabletter, livet blir ju bättre då.

Lämna ett svar