Klippte till en del

Perfekt väder för lite trädgårdspyssel tyckte vi och så var det det bestämt. Hundarna tyckte också om att det var lite vind idag. JR har nästan tjatat om att det behövdes klippa gräs runt rosorna vid den gamla grinden på baksidan. Alltså den sida där solen ligger på efter klockan 13.00 och resten av dagen. Varmt med andra ord. Men med vind så tänkte jag att nu får det bli tyst på tjatet. På med jobbarshortsen och en t-shirt. Hade inte varit så roligt för mig att min klänning blåste upp och jag stått med rumpan mot gatan. Nog för att jag alltid har rena trosor men inte precis så jag vill presentera mig inför de som kör förbi.

Vi märker att det är mer trafik på gatan vid baksidan av huset och det beror säkert på att man släppt på många restriktioner i Frankrike. Alltså kommer det semesterfirare som kanske längtat ner hit till sina sommarhus under lång tid. Det är roligt med lite liv och rörelse igen

Allting börjar återhämta sig efter alla lockdowns som varit. Vår fina palm börjar också komma i fin form och det är vi väldigt glada över. Titta inte på gräset för det har börjat gå över till sommarfärg vilket är brunt. Men nu vet vi att till hösten blir det fint grönt igen och då gör det inte så mycket. Jag har klippt alla långa strån som stuckit upp och kan nog säga att jag haft ett ordentligt gympapass idag med min B&D. Lite vila för ryggen så klarade jag av det på ett par timmar.

Nu börjar cikadorna komma fram och de kryper ur sitt gamla skal (se i nederkanten på stenen). Jag hörde massor av dem när jag var ute idag. Så nu är det inte endast fåglarnas kvitter som förgyller våra dagar.

JR är klar med lagningen av taket i verkstaden och har börjat en del med området där poolen ska stå. På en punkt var det lite mjukt och han var rädd att det var roten från det avhuggna trädet som sträckte sig dit. Sedan är det två cementklumpar i gräsmattan och de måste bort. En tidigare husägare hade en studsmatta på denna sida och har säkert gjort dessa klumpar då benen från studsmattan gjort hål efter barns hoppande. Lite grävjobb och krossande med andra ord för JR.

Det JR trodde var en rot visade sig vara en gammal tennisboll. Den såg riktigt äcklig ut så jag ville inte fota den. JR har räknat ut att det blir ca 40 st skottkärror med jord som vi måste gräva bort. Vi har inga problem var vi ska lägga jorden, men detta är hålet efter en skottkärra. Ser inte mycket ut kan jag hålla med om. Endast 39 st kvar då. Men nu har vi börjat.

Här ska vi lägga en hel del och det är mitt jobb att kratta ut och stompa ned jorden. Med andra ord har JR ordnat flera dagars gympapass till mig. Det blir nog bra tänker jag.

Vi fortsätter arbetet i morgon.

6 svar på ”Klippte till en del

  1. Roligt att palmen börjar komma i form. Ser bra ut.
    Oj vilket jobb ni har framför er. Men ni jobbar väl lite då och då och inte allt på en gång.
    Glad midsommar

Lämna ett svar