Dagen rusade iväg

Idag var dagen då vår nya hallmatta skulle komma och vi hade fått tiden mellan 11.00 och 13.45. JR tog teslan till bagaren under tiden som jag ordnade frukost. Innan han gav sig iväg ringde vår pharmacia. De hade fått vaccin redan idag och undrade om vi ville komma och vi bestämde att 15.00 blir en bra tid. Egentligen skulle vi dit på måndag nästa vecka men varför vänta?

Vi åt frukost och jag bäddade. Ingen matta kom men JR kunde se att den var på utkörning så det var bara att vänta. Jag fyllde på inköpslistan som JR skulle ha med sig efter att vi varit till pharmacian. Leveransen av mattan kom 13.42 alltså två minuter innan sluttiden. Ja, men de höll vad de lovade så vi hade inget att klaga på. Inte en enda minut försent.

Vi är mycket nöjda med den och så mjuk att gå på. Ett hem utan mattor är inget hem tycker jag. Det ekar så tomt utan mattor och gardiner. Lite knölig är den fortfarande då den varit ihoprullad. Det är ju ett hem vi har och inget semesterboende. Vår stil vårat liv och vi trivs.

Egentligen skulle JR åkt och gjort alla våra inköp efter detta, men vi fick ju tid för vaccination och prioriterade det. Så nu hade vi lite dötid om man så säger, som vi ägnade åt att sitta och läsa. Faktiskt rätt skönt att ta det lugnt när det är såhär varmt ute. JR körde Mackan till pharmacian och vi fick våra sprutor direkt då det var vår tur i kön.

Så nu blev det en selfie på min arm. JR släppte av mig hemma och hundarna var glada men blev besvikna att han körde direkt. Men jag satte igång med att borsta Turbo som även idag kunde gjort en pekines av allt. Ställde mig på udden ifall La Familia var hemma. Turbos fina underhår flyger ju så lätt vid minsta vindpust.

Känns mycket bra att ha fått vaccin nr två och nu kan vi känna oss mer säkra efter att två veckor som det ska ta för dosen att få fäste.

Detta certifikat gäller ju inte om man ska åka utanför Frankrike, utan då måste vi ladda ner ett certifikat från en speciell sida. Men det behöver vi inte göra inom det närmaste och det är nog bra för jag läste att det var kö och svårt att komma in på den sidan.

Jag satte mig ute under parasollet och väntade på JR som dröjde ett bra tag. Det får man räkna med när han ska göra en inköpsrunda men jag led inte ett dugg. Har ont i min ankel idag så det var bara skönt att vila den, sen gjorde jag mig illa i vänster armbåge för någon dag sedan då jag klev lite fel på plattorna vid lilla pergolan och tog emot mig med just vänster arm. Inte för att det värker hela tiden men vissa rörelser gör mycket ont. Därför har jag ordinerat vila för mig resten av dagen. Det hade nog Turbo också. Så efter att JR lastat av alla varor blev det en eftermiddag/kväll ute med en sommarpratare som sällskap.

Tycker denna dag rusade iväg och det beror nog på att vi hade flera saker på agendan. I morgon ska vi förhoppningsvis inte ha lika mycket att göra.

3 svar på ”Dagen rusade iväg

  1. Grattis till andra sticken! Skönt att ha det avklarat, jag förstår att ni valde att inte vänta tills på måndag.

    Blev ju jättebra med hallmattan! Fast Turbo verkar lite misstänksam mot den och går vid sidan av… 😉

    Ha en fin fredag!

  2. Mycket snygg matta, den pryder verkligen sin plats.
    Låter som en bra ordination med vila.

Lämna ett svar