Nyheter idag

JR kom överens med leverantören av vår pool om att på onsdag så ska den komma. Så spännande och JR fick lite bråttom att mäta mer exakt och lägga rep så vi kunde se hur det ska bli. Precis som jag vill ha det, inte för stor eller för liten. Så efter onsdag nästa vecka får vi lite bråda dagar.

Vi gillar ju att äta ute så idag tog vi lite småttan och gottan efter att jag hängt lite tvätt på tork och JR mätt upp poolen. Vi blev riktigt upprymda av samtalet och transportören bekräftade senare leveransen. Äntligen får vi en lite pool för två panshisar. Vi behöver kanske inte ha någon uppvärmning då den kommer att vara i solen hela dagen. Ja, vi får väl se annars blir det något slag av solpaneler hade vi tänkt.

Jag hade ju tagit semester på grund av min arm och mitt ben som värkte. Därför gjorde jag endast en smoothie till i morgon och sedan blev det lite administrativt. Laddade ner våra vaccinpass med QR i våra mobiler. Fungerade bra och när jag var klar gjorde jag var sin GT för det är ju fredag.

Nya spröda rosor är på gång såg jag idag. I en trädgård är det alltid något nytt på gång och det är väl det jag fastnat för. När man rest runt i så många år och sett olika kulturer och träffat massor av människor så blir lugnt i en trädgård väldigt spännande. Färgerna och alla djur. Igår försökte jag fånga en annorlunda ödla på foto men den var borta i samma stund som jag höjde kameran. Men det är ju det som är så spännande och nästa gång fångar jag den på bild.

Vår morgonplats och kanske skaffar vi en skugga här också men det är ingen brådska. Jag älskar bordet och stolarna som vi hittade. Vi har ju kuddar till sitsarna men ofta sitter vi på dem utan kuddar. Rumpan mår kanske bra av ett järn då och då? 🙂

Doftar oleander? Javisst, den doftar riktigt ordentligt. Stod med näsan i denna buske an lång stund idag. Var än man kör i byn ser man blommande oleander och det är så vackert. Vitt, rött och rosa överallt. Helt otroligt och gissa om det doftar eller har jag bara en känslig näsa. Skulle kanske ha blivit parfymör? Tycker jag blivit väldig känslig på senare tid för jag känner väldigt mycket dofter nuförtiden.

Titta så kottepalmen utvecklat sig! Är den inte vacker och det kommer fler bilder på hur den växer. Det var väl endast en dag sedan jag fotade den och redan har den växt.

Jag har tagit det lugnt största delen av dagen och JR har gjort detsamma. Vi har ju ingen brådska men jag misstänker att det blir en del grävande i morgon på den fronten. Jag ska vippla och gå runt och njuta i mitt paradis.

5 svar på ”Nyheter idag

 1. Grattis till att poolen är på gång nu! Härligt 🙂
  Här blommar det också nerium precis överallt, himla fint. Men jag är inte så närgången mot dom eftersom dom är mycket giftiga…

  Ha en fin vipplardag!

 2. Nu går dagarna fort tills ni får er efterlängtade pool. Det blir bråda dagar.
  Jag gillar också det vackra bordet och dom fina stolarna. Verkligen tjusigt.

 3. När det gäller oleander handlar det inte att äta av den. Om du bryter minst kvist (ellerfår lust att beskära)och du eller hundarna (eller något barn) kommer i kontakt med växtsaften blir det mycket svåra reaktioner. Ev blomvatten är lika illa som att stoppa näsan i dem!

  • Har alltid handskar på när jag håller på med mina växter. Jag tänker inte beskära någon oleander på flera år. Plockar inte in blommor från trädgården då jag tycker de är vackrast där de står.

Lämna ett svar