Poolarbetet fortsätter

Nu med ankomsttid och dag känns det väldigt angeläget att får förarbetet gjort och JR har svårt att sluta gräva trots värmen. Jag servar med kalla handdukar runt halsen och vatten. Vi har haft soldis idag och det var tur för om solen varit framme så hade temperaturen varit högre än de +33 vi hade idag. Vi är så nöjda med vår Brita som ger oss kallt vatten utan bismak. Bästa köpet på länge, men JR vill nog inflika att både poolen och hallmattan platsar i den kategorin.

När jag går ut på morgonen och skakar våra sängkläder hör man cikadornas läten och då är det verkligen sommar här nere.

Hittade en liten som nyss krupit upp ur marken och verkade en del yrvaken. De är inte vackra men har trots det existensberättigande och de låter så fint tycker jag. Jag hade fullt sjå med att hålla Turbo borta från denna då hon är så nyfiken på allt som rör sig.

Vi kör en ac i rummet så Kuma inte förgås av värmen. Han verkar må bra och kommer ut med jämna mellanrum för att känna in dofterna. Idag då det knappt var en enda vindpust så ac var nödvändig inomhus. JR grävde upp jord och två skottkärror blev det trots värmen. Jag servade med vatten och kall handduk runt halsen. Det gör underverk när man är varm och det var han. Så efter dessa två skottkärror satte jag stopp för jag är skyddsombud har jag bestämt. Vi vill inte ha några arbetsskador på denna arbetsplats.

Jag ordnade var sin GT och JR satte sig och pustade ut. Turbo gillar att ligga under bordet på mattan när vi sitter där. Men innan JR kunde komma riktigt till ro måste han pumpa luft i framhjulet på teslan.

Nu var JR klar med pumpandet. Pumpen är ju i Mackan och då måste han gå utanför grindarna vilket skapar oro bland hundarna. Ska husse åka någonstans och när kommer han in igen? När JR äntligen öppnar grinden igen återgår hundarna till det de gjorde tidigare.

Innan vi gick in för kvällen måste vi vattna och titta vad jag såg. Det har hänt en del under det senaste dygnet. Nya blad vecklar ut sig och jag misstänker att i morgon brer de ut sig ordentligt. Jag älskar att se hur det växer och frodas. Så vackert och spännande att följa.

Jag plockar i stort sett aldrig in blommor från trädgården då jag anser att de är vackrast där de växer. Tror de mår bäst i att vara där de är. I Sverige är det lite annorlunda då man har fönsterbrädor och inte så stark sol. Jag har ju Ludde, min kaktus som följt med från Sverige och det är den enda krukväxten som finns inomhus. Jag har ju allt utanför fönstren så varför stänga in det?

2 svar på ”Poolarbetet fortsätter

  1. Ja, nog är det hiskeligt varmt nu alltid… Inte många knop blir gjorda under dagarna här. Men å andra sidan har vi ingen pool på gång heller 🙂

  2. Bra med ett klokt skyddsombud.
    Hundar vill gärna ha full koll på sina människor. Flocken ska vara samlad.

Lämna ett svar