Himlen öppnade sig

Det regnade ordentligt i natt eller i morse. Vi sover ju på den tiden så jag vet inte så noga. Ett privilegium vi har som pensionärer. Men när vi öppnade våra jalusier droppade det fortfarande och hundarna ville inte strosa runt någon längre stund. JR ropade glatt att det slutat regna när han skulle till bagaren. Så efter en god frukost/brunch tog vi tag i dagens göromål. JR greppade snabeldraken och borsten för Turbo skulle få en ordentlig ryktning.

Fåglarna var snabba att plocka bomaterial och har fortsatt så under hela dagen. Inte så mycket kvar nu på kvällen. Jag har pytsat ut fågelfrön till mina vänner och även varit ute korta svängar. Vi har kunnat ha dörren öppen så hundarna har kunnat gå in och ut efter behag.

Inte så mycket utejobb idag med andra ord, men golven är moppade och alla mattor rena. Nya lakan i sängen så inatt kan vi snusa på väldoftande kuddar. Skönt tycker hundarna som ju alltid sover hos oss. Ja, Turbo brukar hoppa ner och lägga sig i soffan och sova. Hon tycker om att ligga på rygg så den är perfekt anser hon.

Jag glömde att berätta om vår räddningsaktion igår. När vi satt inomhus smällde det till på fönstret i rummet och en liten fågelunge hade kraschlandat nedanför. Först trodde vi att den brutit ena benet, men det visade sig att den endast verkade chockad. JR hämtade handskar och lyfte försiktigt fågelungen bort hit till Leo där jag lägger bröd och fågelfrö. Tänkte att mamma fågel lättare kan hitta sin telning där. Det visade sig vara ett bra beslut för mamman kom efter en stund och de flög iväg tillsammans. Det gjorde mig så glad.

Solen kom ju fram på eftermiddagen och jag gick runt för att titta till kottepalmen som växt lite till och bild på den kommer i morgon. Lite tjatigt att fota den varje dag för skillnaden är inte så stor efter en dag.

Naturligt nog har vi inte hört några cikador idag för de vill ha sol och värme, som inte var till deras fördel idag. Men det ska bli varmare så snart får vi nog höra dem igen.

Jag hoppas att vi kan sitta här ute i morgon, men vi ska till vår läkare för ett besök innan. Förnya recepten och prata en stund. Hon är bara så trevlig och så fort vi fått carte vitale ska vi registrera oss hos henne. Vår libanesiska duktiga läkare har vi fullt förtroende för. Det var monsieur C som hjälpte oss komma i kontakt med henne. Som tack fick han några tuber med Kalles kaviar som han längtade efter. Så visst kan fransmän tycka om Kalles.

Efter regnet blev det lite svalare än dagarna innan +26 och nu på kvällen känns det riktigt skönt. Vi har endast fläktarna igång och fönstren öppna, med myggnät naturligtvis. Men vi kör nog ac i sovrummet i natt.

Jag har ett administrativt samtal i morgon förmiddag så nu tar jag kväll och förbereder det hela.

3 svar på ”Himlen öppnade sig

  1. En riktigt solskenshistoria med fågelungen.
    Era hundar har det verkligen härligt.
    Underbart med en läkare som man har fullt förtroende för.

Lämna ett svar