Ombesiktning av oss

Idag var det dags för nytt läkarbesök förr oss. Ja det var ju hela tre månader sedan sist och något kunde ju ha ändrat sig. Fast för vår del kändes det inte som det. Men ingen av oss är ju läkare så vi litar på den läkare vi har. Nu var det en läkarkandidat som tog emot oss och fy sjutton vad noga han var. Men trots att JR knorrade om att det var för noga så kände jag att detta var ändå bättre än det vi hade i Sverige. Där förnyade vi våra recept via internet och vår husläkare frågade endast om vi mådde bra. När vi sade ja fick vi nya recept. Detta skedde en gång om året. Som äldre i Sverige räknas man inte alls. Vi ska ju ändå dö snart.

Ibland undrar man lite på vilka avtryck vi kommer att göra på denna jord. Kommer våra fotavtryck finnas hos någon som lever vidare? Djupa funderingar idag minsann. Inget grävande har blivit gjort men JR klippte gräset. Nu är det ju inte mycket till gräs såhär under sommaren men det är spretar som ska bort och det enklaste är att köra med gräsklipparen.

Hundarna var så glada när vi kom hem efter läkarbesöket. Vi var lika glada att vara hemma så det var ömsesidigt. Jorden JR lagt på denna sida har sjunkit ordentligt så det är bara att kratta ut den nu.

Lite uppdatering från kottepalmen som känner sig väldigt viral idag. Snart breder sig de nya gröna bladen ut och den blir mycket potent. En riktigt manlig palm på min ära. Vår lille kotte sköter sig bra här på udden.

Jag går runt varje dag och pysslar om våra klängväxter. Ser till att de har plats att klättra på. Men våra palmer klarar sig själva och där kan vi endast njuta av hur de får nya blad och växer. Något jag älskar är att titta på hur solens strålar bryter in mot bladen. Vi har inte köpt någon ny grill till platsen ännu men vi är inte några grillisar. Mer av salladisar skulle jag vilja säga. Nu blev jag så sugen på moulesfrites så jag ska nog försöka intala JR att köpa det. Våra restauranger i byn har ju öppnat och erbjuder finfina middagar.

Alla dagar har ju ett slut och så även denna måndag. JR bytte tunna idag och sedan är det dags att dra sig inomhus trots att värmen och vädret gör det lite svårt. Hade vi varit här på semester så hade vi nog suttit ute så länge som möjligt men vi bor här permanent och har en ny vardag att möta i morgon. Precis som vi vill ha det.

5 svar på ”Ombesiktning av oss

  1. Härligt att ”ombesiktningen” av er gick bra.
    Den där kottepalmen växer ju otroligt fort.

  2. Så länge som man är ung som du/ni är det väl ok att besöka läkare. Jag är nervös flera dagar innan och fasar för var doktorn skall hitta. Det har sina sidor att vara över åttio år, ”kan veta”-

Lämna ett svar