Dig in sade JR

Nu var det inte mat han syftade på utan mer gropen som han startat. Med regnet som fallit nu under nätterna så har jorden blivit porösare och JR kunde gräva lättare. Därför gick han ut direkt efter frukosten och började. Vi har ju en pool som kommer i morgon. Så spännande tycker vi. Fick avbryta en stund då det kom en kort skur men den var superkort.

JR har börjat lägga en del jord på roten som i stort sett är helt ihålig. Jag planerar ju att sätta en del lökar här i höst. När uppehållet varit tillräckligt länge satte jag igång att klippa lite lavendel som blommat ut. Luktar intensivt och jag nös massor. Men ett måste då nya blommor måste få plats och jag har sett de bruna sakerna alltför länge.

Sju skottkärror fulla med jord fick JR upp idag och ja, fler cementblock. Han kunde inte ha sönder dem idag då La Familias dotter troligtvis låg och sov efter middagen. Jag förespråkar att det blir under helgen då vi med all säkerhet kan säga att de inte är hemma. Såhär uppifrån ser inte gropen så djup ut men det är tillräckligt för att vi ska kunna fylla på med allt som ska dit och utgöra botten på poolen. Kanske ser den liten ut men vänta bara för ögat lurar en. Vi ska ju inte simma längder utan bara ligga och slappa.

Så när JR letar sig ner i myllan och gräver upp betongblock så hjälper jag blåregnet hitta stöd då det letar sig uppåt.Ok, vännen till höger hänger inte riktigt med men den är på gång så jag pratar uppmuntrande med den. Som man säger Rom byggdes inte på en dag. Låt det växa bara och njut av hur det ser ut under tiden det gör det. Allt behöver inte gå så fort fram.

Vi har ju en vakt vid gropen också. Turbo ser till att ingen kommer och tar den från oss. Den måste vara viktig eftersom husse håller på med den nästan varje dag.

Jag trodde att det skulle komma mer regn men alla mörka moln seglade förbi som hotande skepp men utan ammunition. Kanske kommer det regn ikväll eller i natt? Något som JR bara tycker är bra så han kan gräva det sista för poolen. Blir ju inte lika tufft för ryggen. Men jag vill ha sol i morgon då det finns lakan som behöver tvättas och som jag gärna vill hänga på tork ute. Vi får väl se hur det går med den saken.

Vet inte hur många flugor jag skickat till sista vilan idag men de är rätt irriterande. Troligtvis på grund av lufttrycket som verkar rätt lågt eller är det högt? Jag vet inte men att flugorna och även vi påverkas är helt säkert. De pratar väldigt mycket om det på radion just nu.

Men vi sover som gudar och det dagen ger av värme, sol och lufttryck kompenseras väl under natten.

Poolen kommer i morgon !!!!

5 svar på ”Dig in sade JR

  1. Tycker det är rätt så skönt när det går långsamt ibland.
    Då har ni väl fullt sjå med poolen i dag!

Lämna ett svar