Äntligen har vi ett paket

Runt middag skulle paketet anlända och vi skyndade oss att äta frukost och göra oss klara. JR gick ut och satte igång att gräva. Inte många skottkärror kvar nu och jag tror att han vill fortsätta med annat arbete. Jag körde ett nytt yogaprogram idag och tusan vad det tog. Men jag har ju kört ett väldigt lätt program under ett bra tag nu då jag har så svårt att ta mig runt på golvet. Nu kände jag att det var dags att försöka komma tillbaka till mina gamla rörelser. Provar detta nya program en gång i veckan framöver och kör mitt vanliga de andra dagarna. Vad jag behöver nu är att köpa en yogamatta för mina knän tar stryk av detta golv.

Eftersom grindarna måste vara helt öppna då vårat paket kom tog jag in hundarna som nyfiket tittade i fönstret. Men före bilen kom hade jag äntligen satt lakanen i tvättmaskinen. Vädret tidigare i veckan var inte idealiskt för att torka utomhus.

Ja, där kom den 24 meter lång trailer. Någonstans där finns vårat paket. JR flyttade på Mackan innan bilen kom och det var nog bra. Nu var vi väldigt spända på hur stort och vad paketet skulle innehålla.

JR såg till att paketet hamnade där vi ville ha det. Chauffören hade en rätt stor truck med sig och den ville vi inte låta köra in på uppfarten och ha sönder våra plattor. Nu knäcktes två stycken men dem kan vi byta ut eftersom vi har några i reserv. Stor låda med en massa tillbehör och en tjock manual hur man ska sätta ihop poolen. Den får JR läsa. Jag är bara den som håller i och är allmänt uppmuntrande i det hela. JR lyckades ta in alla manucker i verkstaden och ta sönder kartongen.

Vi har ju hittat några betongklumpar i jorden och dem ska JR hacka sönder i morgon sade han. Undrar vad de har varit till för? Kanske en luftvärnskanon? Vem vet, men något mycket tungt har stått på dessa klumpar. Vårat hus är ju byggt under 70-talet så detta har nog bara varit en kulle tidigare. I utkanten av byn ger ju en del funderingar. Ett land som fått utstå flera krig ger en del att tänka på när man hittar saker i jorden.

Precis som blåregnet var vi rätt slaka i eftermiddags. JR hjälpte upp grenarna så de kom uppåt igen, men vi satt rätt utslagna och lyssnade på dagens sommarpratare. Enda svenska radioprogrammet som vi lyssnar på. Annars är det fransk radio som vi har på hela dagarna. Nu är det ju mycket Tour Le France som gäller och eftersom det är en stor cykeltävling är det inte så konstigt. I år kör de inte förbi vår by utan sneddar förbi vår grannby och vidare mot Pyrenéerna och alla hiskeliga backar där.

I morgon har jag tänkt göra ordning kullen vid trädroten. Lagom mycket att göra när det är varmt. Om JR väsnas för mycket då han krossar betongen får jag väl gå runt till baksidan och se hur det är med alla rosor och andra växter.

4 svar på ”Äntligen har vi ett paket

  1. Märkliga betongklumpar, tål att fundera lite över.
    Nu har ni en hel del jobb framför er.

Lämna ett svar