Massor av jobb

Sol och klarblå himmel så det kan vi inte klaga på idag. Vi har ju tre stora betongklumpar som ska bort på något sätt. JR kopplade sitt verktyg och jag satte igång med att jämna till jordhögen vid stubben. För mig gick det jättebra men för JR gick det sämre. Han bytte verktyg på slagborren men det var lögn i helsike att få en spricka i klumpen. Jag öppnade var sin 27 cl öl och så funderade vi på vad vi skulle göra. Det vi kom fram till var att kanske göra klumparna till pidestal för våra krukor som står vid staketet. Alltså skulle de baxas upp ur gropen som JR grävt.

Med gemensamma krafter, två brädor och ett järnspett lyckades vi få upp klump nummer ett. Jag tog i tre tag till och kunde rulla den till staketet. Dags för nummer två då. Jag gick bort och gav fåglarna lite bröd som blev över från vår frukost. Så var det dags att baxa iväg den. JR tryckte ner järnspettet och jag körde under brädorna. Ett om tag och så sviktade marken under järnspettet. När vi undersökte saken ligger det ett plaströr i vår mark. Med en del konsultation av kunnigt folk här nere så har vi kommit fram till att det är ett rör från vår granne La Familia. Great !! precis vad vi behövde. Tydligen har de lagt ett rör från deras hängränna ner mot vår trädgård och en bit ut i den. JR lyckades göra ett hål i röret då han körde ner järnspettet och det var så vi upptäckte det hela då det sipprade ut vatten.

JR ringde mairen och bad att de skulle komma och titta från kommunen. Nu har de så fina arbetstider att de endast arbetar på förmiddagen. Bara att vänta tills i morgon då. Vi får ge oss till tåls. Vad vi vet så finns det inget servitut angående ett avlopps rör, men det kan nog kommunen hjälpa oss med att titta efter. Finns det inget så vet vi att vi kan göra precis som vi vill då det är på vår tomt.

Där tog alltså dagens jobb slut och vi satte oss på trädäcket för att äta en bit och lyssna på dagens sommarpratare. Allt löser sig och nu tar vi denna sak först innan vi bygger poolen. Rätt bra att JR körde ner spettet så vi upptäckte röret, för tänk om det spruckit när poolen var på plats och det trädäck vi tänker bygga runt var satt? Hemsk tanke att få riva allt för att poolen börjat luta då vatten underminerat marken. Tur i oturen med andra ord.

Titta på kottepalmen! Är den inte söt så säg? Bladen har slagit ut och är så vackert ljusgröna innan de blir mörkare. Gick runt en sväng på baksidan eftersom vi vattnade våra växter ikväll.

Minsann börjar inte rosorna blomma igen. Man kan aldrig bli besviken på rosorna för de levererar hela tiden. De förgyller verkligen tillvaron. Denna ros gav mig tröst efter dagens bakslag. Nu är det bara att köra vidare och lösa problemet med röret.

5 svar på ”Massor av jobb

  1. Livet är fullt av överraskningar! Hoppas det inte är något som det blir problem med.
    Kottepalmen är så fin och rosen helt underbar.

Lämna ett svar