Konsultation idag

Vaknade av att JR var lite frustrerad. Missat samtal från Monsieur C och hur kunde det vara så att vi inte hört vare sig mobil eller plinget från grinden? Vi steg upp och jag satte tvätt i maskinen. Hundarna blev purrade och så kom då Monsieur C med kommunens tekniker och Police municepal!!! Va!!! vad skulle polisen göra hos oss? Någon (gissa vem) hade ringt och sagt att vi grävt ett stort hål och med all säkerhet skulle göra en pool i trädgården. Behöver jag säga att Madame police skrattade gott när hon såg vår lilla grop. Hon hade sett för sig något väldigt mycket större tror vi. Nåväl JR och Monsieur tekniker från kommunen var rörande överens om att såga av röret och plugga igen det. Finns inget servitut och är olagligt enligt kommunen. Gissa om vi åt en god frukost efter det?

Alltså tog JR teslan ner till Mon Brico och köpte en plugg. För att göra det hela trevligare gjorde jag en GT och sen sågade han och satte i pluggen. Vi avslutade pooljobbet idag med att baxa upp betongklump nummer två och i morgon blir det nummer tre. Tror The old Fag kommer att bli väldigt förvånad när vi fortsätter vårat poolbygge som nu blivit inspekterat av både kommunens tekniker och polisen. Pilutta säger jag bara.

Vi har haft riktigt varmt idag och Kuma har sovit inne mest hela dagen. Men han kommer ut då och då för att se vad vi gör. Efter baxandet av klumpen, inplockande av tvätten som hängt ute på tork så gjorde vi inte så mycket mer än lyssnade på dagens sommarpratare och åt lite smått.

Jag rullade in soptunnan från tömningsplatsen idag och det var svettigt. Men en stund i skuggan på en stol och jag var fit for fight igen. JR har varit nere i gropen och öst vatten då det låg en del vatten i röret. Sedan sågade han av röret och pluggade i proppen. Så nu hade vi bara ett tungt lyft kvar. En betongklump måste upp ur gropen och det lyckades vi med att göra. Lite svettigt men vi ordnade det hela. Jag gjorde ny smoothie tills i morgon också. Glömde nästan berätta det. Lite oviktigt i sammanhanget kanske. Men gott för oss.

Första inspektion gjord och den var ok. Nu ska ploppen sitta över natten och sedan ska vi ösa ned jord i hålet.

Inspektion nummer två gjord så nu kan vi ta det lugnt resten av kvällen. Vi har en tredje klump att baxa upp och den får vänta tills i morgon. När jag gick in i köket för att göra mat till hundarna kände jag mig nästan som en ninja. Djädrar vad jag slog flugor. Tjing tjong åt alla håll så jag blev helt slut. JR plockade upp liken efteråt.

Nu har jag uppdaterat hans dator och det har blivit strul med lösenordet. Mitt problem tydligen som jag får ta tag i i morgon. Varför ska jag tillhöra datavdelningen?

4 svar på ”Konsultation idag

  1. Haha! Kom osökt att tänka på ordstävet ”den som gräver en grop åt andra…”. Pilutta henne! Tänkte sätta dit er, men tji fick hon 😀 Förstår att den frukosten satt bra!

    Ha en fin dag – och glöm inte bort att vippla 😉

  2. Ett gott skratt sitter alltid bra. Det var ju sedan enkelt fixat verkar det som.
    Det där med datorn har du säkert löst för länge sedan!

Lämna ett svar