Lite kylslaget idag tycker vi

Blåst och endast +26 idag så jag valde att ha t-shirt för omväxlings skull. Brukar ju antingen ha linne och mjukispants eller ärmlös klänning. Men som sagt det kändes lite kyligt idag så man får ha lite mer täckande kläder. När jag gav fåglarna mat kom Turbo och tjoff så sjönk en tassen ner långt i jordhögen jag lagt på stubben. Både hon och jag såg ut som frågetecken. JR kom och tittade på det hela och efter en stunds funderande satte han igång med att utröna hur djupt hålet var.

Var ska sleven inte vara om inte i grytan så säg. Vet inte hur många liter vatten JR hällde i hålet utan att det blev fullt. Därför tror vi att de råttor som var inneboende i stubben när vi flyttade in grävt gångar ner till den stenkista som röret vi upptäckte i poolbotten leder till. Så allt vatten rann nog ner där och JR har nu vattnat gräsmattan underifrån. Nästa lösning är den vi tänker fortsätta med och det är att ösa ner småsten i hålet och de andra hål som JR gjorde idag. Sedan tänker jag också strö gräsfrön och plantera narcisser då råttor och möss inte gillar dem. Tror ju att de är försvunna sedan ett bra tag men vi vill inte ha hit nya inneboende.

Jag ville röra mig och greppade min B&D för att klippa ner flera långa ogrässtänglar som poppat upp här och där. Kände mig lite nyttig efter att ha kört rabatten och lite andra ställen. Efter det plöjde jag genom all reklam som vi fått idag och JR tog teslan till Brico. Han vill ju göra klart allt elektriskt till poolen innan vi börjar bygga upp sidorna. Men hade glömt att det är röd dag här i morgon för det är Frankrikes nationaldag. Allt är stängt utom bagerierna. Men det har vår bagare i byn inte greppat för han har stängt. Så det blir till att ta sig till grannbyn i morgon.

Turbo älskar att rejsa med JR när han cyklar förbi och ropar högt till honom. Jag följde med till baksidan för att hålla koll så hon inte var alltför högljudd. Ville ändå gå en sväng hit då det blåser så idag. Måste prata lite med mina rosor som är på gång.

Jag blev lugnad och dessa har redan börjat dofta så gott.

De här knopparna har några dagar till innan de blommar ut. Om någon sett mina tidigare foton på dessa rosor så är det de som skiftar i färg. Först är de nästan orange till att skifta över till rosa. Stora blommor och jag har två stycken plantor av dessa rosor. Får se vad jag ska köpa mer hit men vill nog gärna ha färger som är snarlika. Till våren tänker jag köpa dem för då är det säsong här för rosor.

Två trötta hundar efter en dag då vi bara varit hemma och egentligen inte gjort så mycket. Men de är nöjda med dagen ändå och mätta i magen efter att ha fått en god närande middag med kött och grönsaker.

Jag läste om en rätt rolig sak som jag tänker prova. Jag ska odla mitt egna gräs av popcorn. Har man tur kan det bli små corn på växten också. Därför ska JR få köpa lite mer trädgårdsjord och popcorn på torsdag hade jag tänkt mig och så kommer ju sanden under dagen och poolarbetet fortsätter.

Roliga saker på gång med andra ord. Vädret ska även bli varmare så linnet kommer nog fram rätt snart.

2 svar på ”Lite kylslaget idag tycker vi

  1. Så blev det lite fler överraskningar.
    Härligt vad fint dina underbara rosor växer och blommar.

Lämna ett svar