Frankrikes nationaldag

Lugnt och skönt idag och inte alls så blåsigt som igår. JR körde till grannbyn för brödinköp då vår unge bagare har stängt och inte bakar idag. Men inte hängde vi läpp för det utan blev mätta och nöjda. Vi hade bestämt oss för att detta är en röd dag och inte sätta igång med något större jobb. Så jag avstod från att tvätta lakanen. Kan ju vara ohövligt att hänga ut tvätt just idag. Därmed trodde jag att jag skulle vara ledig, men i ett svagt ögonblick hade jag gett löfte om en klippning. Nu kanske någon tror att jag är frisör till profession men jag är varken utbildad eller har jobbat med det tidigare.

Salongen öppnades nära det blå plastbordet. Vill gärna kunna lägga verktygen någonstans. Nu har jag skött JR:s hår i några år efter att han kom hem från frisören och knappt hade ett hårstrå kvar på skulten. Man såg huvudsvålen och det var inte snyggt. Så jag bestämde att nästa klipp kommer jag att göra och det var ju lätt att lova eftersom det tog ett bra tag innan håret växte så långt att det behövdes. Både JR och jag blev nöjda med mitt värv och sen har jag skött hans hår.

Även idag blev vi nöjda med klippningen. Så det blev en 27 cl på trädäcket och enda avbrottet blev när H ringde efter att ha arbetat klart för dagen. Så trevligt att höra hur hans vardag förflutit. Sedan började JR med att dra elen till poolen. Vi har ju fått allt ordnat tidigare men måste dra bort kablar där reningsverket ska sitta. Bra att ha gjort det innan vi bygger sargen kring poolen.

I morgon kommer sanden vi beställde i måndags. Vi vet inte vad för bil den kommer med men har vi tur blir det en kranbil och då kanske vi kan få den lyft direkt till poolplatsen. Annars får det bli här nere vid grinden och så får vi ta upp den på skottkärran. Idag är JR glad att jag tjatade på att vi skulle köpa en sådan. Vi har haft väldig nytta av den.

Vi åt små burritos och lyssnade på dagens sommarpratare som hade en viktig historia men så tung. Inte något man direkt blev glad av att lyssna på men ändå kände vi att det var ett så viktigt ämne grooming och nu har vi fått en väldigt bra lektion angående detta från någon som råkat ut för det.

Innan vi gick in för dagen så vattnade vi alla växter eftersom det regn som fallit inte hamnat över oss. Efter det ville både hundarna och vi gå inomhus. Som kanske syns på bilderna har vi haft molnigt idag med små doser av sol. Ungefär samma temperatur som i går.

Tror jag måste sopa mattan i morgon för nu börjar den se lite skräpig ut igen. Men som sagt det får bli efter en natts god sömn och frukost.

1 svar på ”Frankrikes nationaldag

  1. Skönt att slippa gå någonstans för att bli friserad.
    Den skottkärran har verkligen fått jobba.

Lämna ett svar