Värmen håller i sig

Varmt idag med +38 och i samråd med min andra styrelseledamot bestämdes det att vi skulle ta oss an golven inomhus idag. Fungerade mycket bra med båda ac på och det är nästan så att man tvekar att gå ut. Men jag körde lakanen i maskinen så de skulle ju hängas upp. Så efter moppning av golven gav jag mig ut i hettan.

JR hade en pluggdag idag då han skulle läsa ikapp i instruktionen. Vi har ju en del prylar som ska installeras och diverse trappor mm. Han läser och jag håller i och hämtar där det behövs. Men efter att ha städat ville vi ändå ta det lite lugnt. JR konstaterade att man behöver sätta ihop den yttre stegen för att kunna montera resterande träbitar. Så det är precis det han sysslat med idag. Vi var en del oense om var stegen ska stå men hamnade på vår ursprungsplan och som vanligt är det ju den bästa lösningen.

Stabilt och bra. Men vi ska ju bygga trädäck och det upp till andra pinnen. Fast det blir senare och tillhör mer finishen. Vi tänker ju göra detta till vårat spaområde. Men det viktigaste just nu är att få klar poolen och kunna svalka sig. På avstånd hörde vi hur barn lekte i någons pool och man var en del avundsjuk.

Ikväll vid 20.00 har det blivit +33 och riktigt umbärligt ute. Jag greppade som vanligt kameran och gick runt i trädgården. En mycket ljummen vind smekte mig och det var skönt. Tyvärr ville ingen av hundarna följa med runt utan de valde att gå inomhus. Värmen tar på dem också och de blir så trötta.

Jag har faktiskt svårt att smälta att två små barn blivit skjutna. Ska vi acceptera att inte barn kan vara ute och leka på sommaren då kvällarna är ljusa och skolan långt borta i höst ? Nej, säger jag. Nu var det två barn som kommit till Sverige för att söka tryggheten och vad händer? Men det kunde varit vilket barn som helst. Jag älskade att få vara ute längre under sommaren då kvällarna var ljusa och leka med alla andra barn. Så vill vi väl att alla ska få ha det. Mår så dåligt av allt våld som uppstår nu och det i Sverige som var så fint. Vart tog det Sverige vägen?

Livet borde vara lättare. Lätt för dig att säga som befinner dig flera mil söderut, kan en del tycka. Men en gång bodde jag i Sverige och jag flydde från otrygga områden till landet men även där började det komma ifatt och tillslut valde jag att fly landet. Jag är en flykting från mitt land på grund av den otrygghet jag kände. Oj, där kom en del som jag hållit inombords ett bra tag.

Är så glad att mitt enda bekymmer just nu är att få klar vår lilla pool.

4 svar på ”Värmen håller i sig

  1. Det går framåt ser jag.
    Vet inte var Sverige är på väg men känner mig faktiskt rätt så bekymrad.

Lämna ett svar