Inte mycket gjort idag

Tänkte att alla skulle få sova lite längre idag och då vi lade oss en timme tidigare igår, så blev det bra med timmar. JR slet ju så med stegen igår och värmen var inte outhärdlig men väldigt het. Idag har det varit ännu varmare och vi nådde +40 mitt på dagen. Jag drar bort en grad då stenen som termometern hänger på kanske höjer en grad. Lite småpyssel för mig inomhus och hundarna gjorde mig sällskap.

Jag gick ut till JR och det blev två kalla 27:or som satt bra i värmen. Men Kuma föredrog att hålla koll inifrån då vi hade våra ac igång. Har dörren på glänt så de kan gå ut när de vill. Jag har varit en supporter till JR och även hållit träbitar så han kunnat skruva. Det är en del stöttor som ska dit för sargen och så satte JR fast den yttre stegen. Dörren är vit och den ser bara rosa ut när vi har parasollet uppfällt.

Vi hade en överläggning om denna jordkulle idag. Vi tillsatte en utredning som snabbt kom med ett resultat till skillnad från Sveriges regering. Nu är ju detta inte ett avgörande problem som människor eller djur kan komma till skada om vi inte åtgärdar jordhögen, som tur är ska jag väl tillägga. Vårat lilla problem syns här på bilden och hon har en tendens till att springa över jordhögen. Stackars Sverige som inte har samma lätta problem med alla skjutningar. Undrar bara hur många som ska få sätta livet till innan justitieministern löser problemet med vapnen? Fem till tio år säger han och det känns fruktansvärt. Att jag överhuvudtaget tar upp detta i min blogg beror på att det nu drabbar oskyldiga små barn som är ute och leker i sommaren. Hemskt !!!

Åter till vårat lilla paradis och det vi gör här. Jag har inte tagit något foto på poolen idag då det endast är stegen och en del stag som satts dit av JR. Ett tufft jobb i värmen men inget som syns så mycket. I morgon får vi leverans av poolduk och hus för reningsaggregatet. Så det blir inte sovmorgon har jag bestämt.

Vi har vattnat idag och det behövdes verkligen. Kanske blir det lite svalare i morgon? Men vi har det bra och hundarna vet att hålla sig inomhus för att få svalka. Men jag kan försäkra om att duschen ikväll var helt underbar. Så livet är rätt bra trots värmen.

Bjuder på lite soldis såhär på kvällskvisten. Tidigare idag var det inget dis utan stark sol som vi försökte undvika allt vad vi kunde.

Vad äter man när det är såhär varmt? Sallad, sallad, paj och skaldjur. Medelhavsmat och till det rosévin eller och bubbelvatten. Så gott.

6 svar på ”Inte mycket gjort idag

  1. Oj… 40+? Hoppas det lugnar ned sig hos er snart, jag tycker att våra dryga 30 grader är fullt tillräckligt…

    Lycka till med det fortsatta pool-andet!

Lämna ett svar