Torsdagen avklarad

Lika varmt som tidigare så jag ska inte tjata om temperaturen för det är sommar och vi kämpar på med poolen. Många pinnar ska sättas dit. Idag var det några pinnar där det stod i instruktionen att man ska tänka på att trä är ett levande material och därför kanske de behövde kapas lite. Tror JR sågade va mer än 20 cm per pinne. Undrar om de växt i transporten eller den som kapade till dessa tappat måttstocken någonstans? Det var en hel del pinnar och jag tror att det återstår en del tills i morgon. Jag skyfflade sand och hade tur att kameran hade gömt sig för jag har samma utstyrsel som igår men till skillnad så var håret väldigt smutsigt.

Ibland hör hundarna något och rusar ned till grinden. Men Kuma är inte så snabb i reaktionen så objektet kan ha gått förbi för länge sedan.

Kanske kanske hinner jag se vad det var för något? Ja, vår lilleman kan småspringa om det vill sig. Fast i denna värme lommar han oftast in efteråt för att svalka sig.

Idag blev det två fulla skottkärror för mig. Man ska inte förta sig eller hur?

Jag kyler hundarnas vatten i vinkylaren. Blir precis lagom svalt för dem. Inte en chans att få kallt vatten i kranen nu så jag fyller plastflaskor till hundarna. De dricker en hel del som tur är. Jag är den som ser till att vi alla får i oss ordentligt med vatten under dagarna. Fyller på Brita till oss tvåbenta med jämna mellanrum. Luktar klor som attan av kranvattnet nu. I och för sig är det ju bra för då är det inga bakterier i det.

Mangoliaträdet börjar få kottar och sedan blir de bruna och ramlar ned. Ska jag vara ärlig så förstår jag mig inte riktigt på detta träd. Men fåglarna verkar gilla det. Det ger bra skugga så det är kanske därför man har planterat det.

Satt och vilade mig en stund och reflekterade att bladen på vinbuskarna börjat gå över i en blågrön färg. Har inte tänkt på det tidigare och har kanske inte heller studerat dem särskilt noga.

Man noterar en hel del ju längre man bor här. Vinkade till polisdamen som kom körande förbi idag. Bra att de kör och håller koll tycker jag. Vi har ju övervakningskameror vid infarten på gatan bakom huset. Det har varit en del problem tidigare år med inbrott mm. Nu har det avtagit och det kanske kan vara på grund av kamerorna.

Jens Stoltenberg var dagens sommarpratare och det blev av naturliga skäl en del om Utöya. Bra prat men jag hade gärna hört mer om arbetet inom Nato och framtiden.

4 svar på ”Torsdagen avklarad

  1. Viktigt att dricka mycket vatten nu när det är så varmt! Och vattnet ska vara kallt för att vara gott 🙂

    Vi har många sommarpratare kvar som vi inte hunnit lyssna på – de’ e’ mycke’ nu…

    Ha en skön fredag!

Lämna ett svar