Ny månad och premiärbad

Som oftast på måndagar tvättade jag lakanen och de fick torka ute i solen. Jag har slutat med allergitabletterna då det verkar vara måttligt med pollen i luften just nu. Vi får se hur det fungerar. JR ville sätta in diverse filter och påfyllning till poolen, så han satte igång med montering av det. Jag var handräckning i vanlig ordning. Vatten mm behövdes för att göra klart alla kopplingar.

Lite nyfikna var ju hundarna men mest undrande vad JR höll på med. Jag körde ac:n i sovrummet så de hade en sval plats att sova och vila på. Men de kan gå in och ut efter behag.

Kuma vill mest gå in efter en kort stund ute. Just nu vill han inte ligga ute då JR inte klippt gräset på rätt länge och det är rätt stickigt. Förstår honom fullständigt jag vill inte heller ligga där.

Jag har hållit mig i skuggan mest hela dagen och man känner att solen bränner genom parasollet och då måste jag gå inomhus en stund. Men tro inte att jag klagar för det gör jag absolut inte. Men värmen gör en rätt trött.

Ingen post idag heller kunde vi konstatera då JR bytte soptunna och tittade i brevlådan. Men som vi brukar säga ingen post är bra post. Med det sagt inga räkningar. Fast lite ljug är det för vi har alla våra räkningar på e-faktura så det blir ytterst lite papperspost. Lite tråkigt för jag tycker om att få post och öppna brev. Men tröstar mig med att våra franska bolag oftast skickar en papperskopia på fakturorna och det är trevligt.

Någon premiärbadade idag och vattentemperaturen var +28 enligt skalman som håller i mätaren och från och med idag simmar runt i poolen. Ska försöka föreviga honom också om någon dag. Jag avstod från bad då vi inte satt fast eller monterat stegen på insidan. Känns lite osäkert innan den är på plats. JR njöt för fulla muggar trots att vi inte fyllt upp poolen helt men han kunde krabbsimma med händerna på botten. JR köpte även en håv idag så nu kan jag gå runt och fånga skräp från vattenytan. Blir tydligen mitt jobb eller kommer att ingå i min arbetsbeskrivning. Nåväl inte alltför ansträngande tycker jag. Provade den och med teleskophandtag kan jag stå på en sida och håva om man så säger.

Dessa rosor är helt fantastiska då de ändrar färg under hela sin levnadstid. Klarröda till djupt rosa för att till sist bli nästan vita. Jag slutar aldrig att faschineras av dem.

En av mina spräckliga rosor är på väg att slå ut. Jag slet mig från poolen med andra ord idag för en del växter behövde vattnas och det var inom mitt arbetsområde. Så i morgon behöver jag inte göra något alls eller?

Finns säkert saker som jag måste göra åtminstone enligt JR. Återstår att se hur det blir med det men handräckning är helt ok, Aha, nu kom det jag ska alltså sätta ihop stegen som ska vara på insidan av poolen. Där försvann min lediga dag. Jaja, det kommer fler dagar som jag inte behöver göra något.

3 svar på ”Ny månad och premiärbad

 1. Vi har som ni sett till att alla räkningar kommer i datorn och dom allra flesta betalningarna går på autogiro. Perfekt när brevlådan är tom – vilket den nästan alltid är.

  Härligt med ett premiärdopp! Fast jag skulle likt dig ha avvaktat och inväntat stegen. Man är ju inte lika smidig nu som man en gång har varit… 🙂

 2. Det är bra med E-faktura och autogiro. Bara att se till at det finns pengar så det räcker.
  Ser skönt ut i poolen.
  Fina rosor som vanligt.
  Så olika färger hundarna har. Måste bero på var någonstans dom är i trädgården.

  • Är man under parasollet, ute i solen eller skuggan får de lite skiftande färger. Men Turbo är mer grå/vit än Kuma som är mer beige/grå.

Lämna ett svar