Läckage

Med samtal från en annan ovanjordpoolare som även är rörmokare kunde vi konstatera att det låckaget vi tydligen har i påfyllnadsröret är en vanlig åkomma. Så i morse kom M och gav JR en del råd hur vi ska göra. Därför var det projekt tömma poolen på en del vatten. Vi skulle ner under påfyllningsröret. Jag var först fösare med håven till röret. Det var som att paddla kanadensare och när så vattnet hamnade under hålet så blev det trögt. JR tog en slang och så slangade vi vatten ner i hundarnas små pooler.

Växterna blev glada för JR tog vattenkannan och vattnade med allt vatten som hamnade i plastpoolerna. Turbo var inte intresserad av att bada idag men jag doppade fötterna och det var så skönt. Det tog sin lilla tid och JR satte fast alla sargerna runt poolen under tiden.

Nu ska det torka innan JR kan sätta någon slags gojja runt och troligtvis blir jag inblandad på ett eller annat sätt. Men jag har ju inget annat för mig så det är väl okej. Våra kineser som vi kallar dessa solcellslyktor fick ju följa med från Sverige där de stått i uterummet i många år. Nu står de ute och två är provisoriskt placerade på tiny house och den tredje på grillplatsen vid udden. De lyser så fint året om och vi har ju en plan för dem, men det får bli senare.

Efter all vattentömning belönade vi oss med en god grönsallad, och som efterrätt lite ost och honungsmelon. Smakade utmärkt och till det lyssnade vi på P3 historia. Idag blev det en om Rasputin och sedan en om Nefertite. Bra berättare och vi tycker denna podd är väldigt bra.

Små blommor förgyller vår lilla pergola på udden. Jag blev så förvånad att vi fick blommor redan i år och vad blir det då nästa år? Tittade även på vår redrobinhäck och jösses vad de buskarna har växt. Jag blir fortfarande efter två år så förvånad över att allt växer så snabbt här. Men det vete tusan om den citronträdsgren kommer att rota sig. Nu har jag läst att man inte ska bli så förskräckt att bladen kanske gulnar och ramlar av, men man blir ju lite tvivlande när de bara hänger ner. Jag ger inte upp ännu så vi får väl se. Man måste ju försöka eller hur?

Efter poolarbetet och när vi äntligen är i hamn där ska jag sätta igång mitt andra försök med odling. Eftersom jag behöver en del krukor som för närvarande befinner sig under taket i verkstaden, behöver jag handräckning från JR. Han har inte tid just nu och jag tänker inte ta hans tid från poolen.

Det är en del som får vänta tills vi har detta projekt klart. Men som jag förespråkar en sak i taget. Vi har tiden framför oss och allt måste inte bli klart på samma gång.

Vi har haft rätt skönt väder i några dagar nu med ca +30 och svag vind. Efter hettan som var tidigare är detta väldigt behagligt och vi fryser nästa på kvällen när vi tar ut hundarna och det är “bara” +24. Man anpassar sig ju längre tid man befinner sig i ett klimat. Jag klarade mig hyfsat i Luleå med -30 på vintern och förbaskat mycket snö. När temperaturen gick upp till -20 öppnade vi jackorna och tyckte att det var riktigt varmt. Men jag föredrar vädret här nere nu när vi inte åker skidor längre och helst inte vill halka omkull.

7 svar på ”Läckage

  1. Hoppas det ordnar sig med läckaget när gojan kommer på plats.
    Vi har nu laddat ned en massa från P3 historia till min telefon – tack för tipset! Fast vi har inte hunnit lyssna än, har varit väldigt mycket annat på senaste tiden. Inte minst damfotboll och stavhopp för herrar 🙂

  2. Otur med läckaget men det fixar ni säkert.
    I sommar har dom på P4 sänt en massa från P3 historia och det har varit mycket bra.
    Så mysigt ni har det under parasollen bland annat.

Lämna ett svar