Spöregn i morse

Det regnade så kraftigt i morse att Turbo tvärvände när JR öppnade dörren. Vi var i princip tvungna att fösa ut hundarna så de skulle göra sin morgontoalett. Fort gick det och när vädret var så trist bestämde vi att det skulle bli en storhandling. JR körde iväg med Mackan och jag förberedde frukost och bäddade sängen. Precis när jag skulle skaka täcken så var det uppehåll och hundarna tyckte att det var ok att gå ut. Sedan regnade det lite smått igen för att upphöra framåt dagen. JR kunde konstatera att det ökat ca 3 cm i poolen sedan igår. Därför körde han en tömning idag med.

När jag skakade täckena kände jag en lukt som var så härlig och först kunde jag inte förstå vad det var. Men naturligtvis kom den från vår rosmarinbuske. Det luktade otroligt gott.

Jag har misströstat lite för jag förväntade mig att den skulle dofta mer, men idag fick jag verkligen känna på doft. Antagligen blir man så van att det doftar lite och känner inte riktigt av den. JR kände ingenting men han har fruktansvärt dåligt luktsinne. Det är därför han får äran att plocka hundbajjor i trädgården.

Nu kom JR hem med två olika tätningspastor och med google översättning kom vi fram till att den ena är den vi ska satsa på. I morgon sade JR. Istället satte han ihop stegen som ska sitta invändigt i poolen.

Helt i min smak. Rejäla doningar och bra trappsteg. Känner mig väldigt nöjd med båda trapporna. Ska klara 150 kg och där är vi absolut inte men kunde konstatera att det blir kris om vi båda har funderingar på att gå upp eller ner samtidigt. Men vi ska nog klara av att undvika en sådan konfrontation.

Alla våra växter var supernöjda med det regn som kommit och riktigt tindrar nu. Vår syrenbuske var hängig igår och JR gav extra mycket vatten men det var ju egentligen överkurs. Men hur kunde vi anat att det skulle regna så mycket inatt?

Jag har ont i tandköttet på höger sida av käken, vilket troligtvis beror på tandgnissel. Därför kör jag min sista kur för idag just nu vilket är whisky. Konstigt att det alltid hjälper att döva då jag gnisslat tänder. Döva skiten är min metod. Men troligtvis får jag uppsöka en tandläkare i sinom tid. För övrigt köpte JR två nya el-tandborstar idag. Jag insisterade på det efter att hans körde igång av sig själv lite då och då. Trodde först att vi hade ett spöke som gärna ville borsta tänderna. Men vålnader har inte sådana problem så det var nog våra tandborstar som efter ca 15 år inte ville vara med längre. När JR kastade sin tandborste i sopen gick den igång av sig själv. Sista sucken kan man säga. Min var så utsliten att jag hade problem att få igång den. Väl använd kan man nog säga.

I morgon ska det tätas vid påfyllningen och pastan vi valt ska klara vatten så nu kan vi fylla på vatten igen. Det ska bli varmare ute igen så vi hänger absolut inte läpp. Nog ska tanten få sig ett par dopp och vattengympa innan hösten är här. Idag satte jag på mig en t-shirt och tunna byxor vilket kändes lite konstigt efter att ha haft klänning i flera veckor. Men i morgon ska det bli varmare så det blir klänning igen. Solen kommer i morgon.

När så solen visade sig på eftermiddagen gick jag ut och lade ut det överblivna brödet från morgonen. Mycket uppskattat verkade det som och i morgon blir allt som vanligt igen. Fågelfrö på morgonen, bröd på dagen och så lite fågelfrön till kvällen. Jag har tre sittningar om dagen när det gäller fåglarna.

Tittar ut nu på kvällen och gräsmattan ser faktiskt grön ut igen. Tänk vad ett rejält regnväder kan åstadkomma. Men här är det högsommar så det var nog endast en parentes, för gräset ser snart brunt ut igen och vi får vattna på kvällarna.

7 svar på ”Spöregn i morse

  1. Oj vilken fin rosmarinbuske! Den ser verkligen ut att trivas 🙂
    Stegen ser verkligen superbra ut, snart är det dags för ditt premiärdopp också 😀

  2. Skönt med regn ibland när det inte håller på för länge.
    Hoppas att det blir tätt nu så du får i den rejäla stegen.

Lämna ett svar