Poolen fylld och snart premiärbad

Lite läckage men som stagnerade trots att poolen är mer än välfylld idag. +26 kunde Skalman berätta idag och det är ju väldigt bra temperatur, men och här säger jag men. Solen ska lysa i mitt tycke och det blev molnigt under dagen och ja visst var det +30 ändå, men och här kommer mina men igen jag var inte tillräckligt varm. Många bortförklaringar kanske men mitt privilegium anser jag i detta fall. Om det är sol i morgon ska jag bada efter vipplingen. Det är ju lördag och förr i tiden hette det ju lögardagen. Alltså den dagen man tvättade av sig veckans svett.

Ser ju onekligen inbjudande ut i alla fall. Vi eller JR tog fram bubbelplasten som vi ska ha på natten för att hålla kvar värmen och slippa skräp i poolen.

Nu kan vi ägna dagarna åt annat som fått vänta under tiden poolen blivit byggd. Ikväll blir det finwhisky för att fira avslutet på bygget. JR har verkligen gjort ett enormt arbete helt ensam, vilket vi inte hade tänkt oss från början. Men ingen nappade på att få extrapengar så vi bestämde oss för att göra allt själva. En 24-årig Chivas Regal kanske kan passa sade jag. Det är ju jag som köper alla finwhisky som vi har och jag har ett litet paket eller några flaskor så att säga. Vi är ju inga heavy drinkers men det är gött att ha lite i skåpet om man så säger.

Idag räddade vi ännu en fågel ur vår öppna spis. JR ska kratta upp alla bär som ligger i trädgården. Tror fåglarna äter och blir på lyset av dem. Turbo äter också och jag tror hon är lite lullig ibland. Inte bra. Så nu ska de bort så fort det går. Inga fler småfåglar som flyger rakt in i fönstret på grund av att de blivit lulliga.

Japp jag tvättade lite kläder idag och trots att det blev molnigt och noll vind så torkade de. Vår lilla härfågelsunge var en del orolig men lugnade sig rätt snabbt. Fåglarna verkar föda ungar två gånger om året här. Vet inte om det är så i Sverige, men upplevde inte det som så.

Rätt mysigt när fåglarna sätter sig i trädet och de gamla frökapslarna skramlar som kastanjetter. Nu har vi även kommit på lite vad vi ska göra med vår kulle här nedanför. Inte bra att det just nu är lera som Turbo tycker att det är sååå mysigt att gå i. Hm, så vad göra? Vi ska flytta yccan vid mullbärstädet hit. Den verkar lite ledsen då det är för mycket skugga. I morgon säger JR och jag nickar.

Livet känns rätt fint just nu och även om vi har lite pyssel så känns det bara roligt. Gräset ska klippas efter krattning av alla bär från trädet. Förhoppningsvis ska JR ta ner krukor från loftet i verkstaden och jag ska så en del frön. Mer att vattna, visst men det kan bli jättefint. Vi får väl se hur det blir. Ett dopp i poolen och vi är i mål.

6 svar på ”Poolen fylld och snart premiärbad

  1. Klart ni var värda att fira färdigställandet med finwhisky! Duktigt jobbat av JR, och av dig med 🙂

    Ha en fin vipplardag och sen ett skönt premiärdopp efter det 🙂

  2. Ser härligt ut. Ni är verkligen värda en god whisky efter allt jobb med poolen.
    Och som vanligt har ni mer att göra men en del kanske går på “nöjeskontot”.

Lämna ett svar