Efter regn kommer sol eller kanske uppehåll

Det har regnat i natt och luften var kvalmig och inte ett dugg uppfriskande. Men vi kunde trösta oss med att det var uppehåll när vi behagade att stiga upp. Lite sovmorgon? Ja, varför inte. Vi har just inte bråttom för dagarna kommer vare sig man vill eller inte. Nu vill vi ju njuta av dagarna och ska strax börja vår hemester efter poolbygget. Men det är ju lördag och vipplardag för mig. JR började med att kratta upp alla bär i trädgården. Inte fler fulla fåglar eller en lullig Turbo Tack. Två säckar blev det men då var det en del torkade blad från mangolian med i det lasset. Skönt tycker jag.

Skönare ute idag tyckte Kuma då det endast var +26 och samma temperatur var det i poolen. Med avsaknad av sol så kunde jag som den badkruka jag är skjuta på premiärdoppet. Jag måste ha sol var min ursäkt. JR tyckte samma så jag kände mig inte alltför otacksam. Vi tog bort nattäcket en stund i alla fall. Det blev nästan +28 men bara nästan. Kommer ihåg då jag var på simskola i Hallstahammar och temperaturen i bassängen var +21. Fy för den vad man frös. Klart att jag inte lärde mig simma så bra då. Nej, jag simmade på i sjön Yxningen under vår semester i banvaktshuset senare den sommaren och när så Lögarängen öppnade i Västerås tog jag märken på löpande band. Har en magister i guld från somrarna där. Så livräddning kan jag även idag. Kanske tryggt för JR att veta när vi ska bada i poolen.

Men se där! Ny yucca har planterats. Vi vill försöka få Turbo att runda denna lerhög och varför inte flytta yuccan från skuggan vid mullbärsträdet, där den inte verkade trivas så bra ändå. För mycket skugga tror vi. Turbo verkade tycka att det var riktigt trevligt så det var nog ett bra drag. Nu hoppas vi på att yuccan ska tycka detsamma.

Någon var väldigt trött på eftermiddagen då vi lyssnade på en podd. Historia från P3 kan rekommenderas. Men Turbo somnade där ute med huvudet uppe. Så roligt att hon gör det för vår Nellie gjorde precis likadant. Ungefär som att jag ska inte sova men så somnar man ändå.

Vi har en plan för detta område som absolut inte kräver massor av arbete eller pengar. Nu blir det lite av en cliffhanger men ni får ge er till tåls. Tänkt vad lite flundrande efter en podd kan göra.

Himlen ser lovande ut för morgondagen och det närmar sig premiärdopp. Livet känns bra nu och rofyllt. Hundarna verkar tycka att det är bra och de går ut och in efter behag. Vi ser till att de har svalka inomhus och även om det kan tyckas idiotiskt att ha dörren öppen så har vi det precis så att de kan gå ut när de vill. Den kostnaden får vi ta.

I morgon ska jag byta lakan i sängen som vanligt på söndagar och så ska vi göra rent golven. Nu måste vi göra det efter att ha väntat i två veckor. Det är lite sotigt vid spisen efter fågeln besök där i förrgår. Men sedan gott folk ska vi bara njuta av hemestern.

4 svar på ”Efter regn kommer sol eller kanske uppehåll

  1. Jag gick simskola i Byskeälven och just där den hölls så var det en fors. Svinkallt! Sen hade dom hägnat in simskoleområdet med en brygga så att inga ungar skulle svepas iväg i älven där det var väldigt strömt. Haha! Det var tider det 😀

    Skönt att ni slipper fyllkajor och lulliga hundar nu 😉

    Ha en skön söndag!

Lämna ett svar