I rättan tid blev den klar

Värmen sveper över södra Frankrike nu och då är mång fransmän glada som har semester. Vi har ju dragit ner på tempot när det gäller arbetet. Vi planerar ju att bygga upp ett trädäck på två sidor om poolen från nuvarande trädäck. En del trädgårdspyssel ska det också bli senare i höst. Men nu har vi hemester och ska njuta av att bara vara. Temperaturen ska gå upp till +40 strecket så det är skönt att vi kan plaska runt i det våta. Vilket vi gjorde idag då vattnet var +28. Lagom svalkande tyckte vi.

Vi valde just denna plats för poolen då den är i solen hela dagen och först framåt kvällen blir det skugga från kungsträdet. JR hotar med att kapa det i toppen om något år. Kanske måste det bli så men trädet ska absolut stå kvar.

Idag kunde JR lägga till ännu en titel till sitt cv, poolbyggare. Jag kan skatta mig lycklig att ha en sådan händig make. Vem kunde tro att en VD var så flink med händerna? Inte jag i allafall. Men ärligt talat så har han bevisat sin kunnighet långt tidigare. Allt han gjorde i vårat stora hus i Sverige fick folk att häpna.

Vi har väldigt bra utblick från poolen men slipper alltför mycket insyn. Vår tomt är ju några meter ovanför gatunivån. Lite lavendel och olendrar ger fint insynsskydd. Detta foto har jag tagit på uppfarten till trädgården.

Här borta är hundarnas skuggiga del av trädgården. Just nu vill de helst ligga inomhus där vi har ac, men på våren,försommaren och hösten, ja även vintern när solen är framme ligger de gärna här ute. Nu blir det endast korta stunder för att kontrollera var vi är och vad vi gör.

Idag är allt inkopplat, skalman har fått ett flygande tefat som sällskap i poolen. Vi hade lite för lågt klorvärde enligt den mätare som JR köpte idag. Vi vill ju inte ha alger eller andra bakterier så en mätare är bra att ha. Jag litar på JR där som är den tekniske och skötte om våran bubbelpool i Sverige.

Men nu är det dags att njuta av livet och köra vattengympa. Tror faktiskt att jag har lite träningsvärk idag. Nu hoppas jag på att bli en hel del rörligare också. Eftersom jag kör yoga i stort sett varje dag trodde jag att jag var vig, men det är en hel del kvar till att komma tillbaka där jag var när jag bröt benet. Där behöver jag bli starkare och nu hoppas jag på att bensparkar och andra rörelser ska hjälpa till.

Idag hade vi alltså +31 i skuggan och +28 i poolen. Så vad det blir i morgon återstår att se. Men sablar vad varmt det var i solen. Det fick jag känna av när bevattningen av alla växter innan vi gick inomhus för idag. Fortfarande samma temperatur klockan 20.00 så det tyder på en varm natt.

  4 reaktioner på “I rättan tid blev den klar

 1. evadramin
  augusti 9, 2021 kl. 23:47

  Så underbart nu med er fina pool. Vattengympa är ju så bra så nu hoppas jag att du snart blir bättre i din dåliga vrist.
  Och så fint ni har placerat er pool, Verkar så genomtänkt.

  • augusti 10, 2021 kl. 02:08

   Ja vi tänkte till där. Jag hoppas på att kunna få mer styrka i benet. Ska titta på lite rörelser på Youtube.

 2. augusti 10, 2021 kl. 10:59

  Perfekt att ha en händig man! Jag kan också skatta mig lycklig över det 🙂
  Ert val av poolens placering blev ju helt perfekt!

  Hoppas ni slipper få det alltför varmt idag.

  • augusti 10, 2021 kl. 12:08

   Värmebölja och vi har ju möjlighet att kasta oss i den våta böljan 😆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: