Första softardagen

Ska inte skriva semester eftersom vi har det året om nuförtiden. Men även om vi nu bor i ett microklimat så har vi årstider och den längsta är sommaren. Första delen av årets sommar använde vi ju till att bygga en pool. Nu är den klar och idag slutförde JR de sista sakerna. Återstår att koppla elen som är framdragen av vår ypperliga engelske elektriker. I princip bara att plugga in säger JR.

Idag har vi två grader varmare än igår vilket betyder +34 i skuggan. Men Turbo patrullerar enträget sina rundor för att se så inga inkräktare tar sig in i vår trädgård på något sätt.

Efter väl utförd runda kan Turbo gå in i kylan eller bara ta det lugnt. Vi tvåbenta har tagit det lugnt idag och faktiskt doppat våra kroppar två gånger i poolen. +30 i vattnet inbjöd till det. Så efter en närande 27 cl öl bytte vi om till badkläder.

Vi plaskade runt rätt länge och jag körde min gympa och simmade nog totalt 10 m. Kändes bra och jag var rätt nöjd , men någon ville inte komma upp ur poolen. Så jag satt och konverserade JR från trädäcket när han fortsatte plaska runt. Men det är väl så vi ska ha det. Man badar tills man är nöjd.

Men en god tomatsallad med melon och lite ost lyckades locka upp JR ur poolen. Nu ska jag vara ärlig och säga att det faktiskt var han som serverade detta. Till detta lyssnade vi på en historiepodd från Svt P3. Jag behöver väl inte meddela att det var gott och att vi blev väldigt sömniga efteråt. Vi satt och myste ett bra tag men så bestämde vi oss för ännu ett dopp. Vi började bli lite varma igen så det var bara att byta om till badkläder igen. Jag börjar få kläm på stegarna och hur man lättast tar sig ner och upp. Lika skönt även denna gång och vi kunde solen försvinna bakom taket efter ett tag. Inte för att det blev mörkt, ånej men mer skugga blev det till slut.

Kuma vill inte veta av oss när vi är i poolen. Nej, fy för vatten anser han. Vare sig det kommer uppifrån eller något underifrån. Vatten ska man dricka inget annat. Så när vi kommer ur poolen och sitter på trädäcket vill han gärna kännas vid oss. Idag fick han trots att han försökte komma undan en ordentlig borstning för tydligen har han funnit det dags att fälla mer päls än vanligt just nu. Men jag är glad att Kumas päls är JR:s arbetsområde om man så säger. Jag har haft min dust med Turbos tidigare och nu fäller hon ingenting.

Vad sker i morgon? JR hade trott att vi skulle köra och handla, men jag har dragit i handbromsen för när temperaturen ska klättra upp till ca +37 tänker inte jag sitta i husbilen med två flämtande hundar. Att lämna dem hemma med ac på var inte en option för JR, så vi fortsätter semestern. Blir poolhäng precis som idag. För vad brukar man göra på semestern vid medelhavet?

4 svar på ”Första softardagen

Lämna ett svar